Varmen kommer for fullt til Helgeland: – Nå kan man legge bort vinterjakka

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Juni er den første offisielle sommermåneden, men varmen har uteblitt. Nå har meteorologen gode nyheter for kalde helgelendinger. Det blir varmt, skikkelig varmt.

– Nå er det sånn at vi kan gi gode nyheter for dem som liker litt varmere vær, men dere må være bare litt mer tålmodige. Det bygger seg opp en varm front sør og denne trekker inn over Helgeland med stigende temperaturer utover uka. Varmest blir det på fredag med rundt 25 grader, men det kan bli litt fuktig også, med litt regn og regnbyger. Men det er svært lite vind så varme får man. Jeg kan med sikkerhet si at nå kan man legge bort vinterjakka, sier vakthavende meteorolog Pernille Borander.

Og dagene etter fredag kan også bli gode, men med litt lavere temperaturer.

– Prognosen sier at det blir et par tre grader kaldere, men det er jo fortsatt varmt. Når det gjelder langt ut i perioden er prognosene usikre så det blir ren gjetning så det får vi ta senere. Det blir fint så langt vi har sikre prognoser, men best på fredag, sier hun.

– Men det blir vel ikke mer snø?

– Snø? Nei det håper jeg da ikke. Det er min første sommer i Nord-Norge og jeg har hørt historier om snø i juni, men jeg håper virkelig ikke jeg får oppleve det. Det jeg kan garantere er at det ikke blir noe snø i den perioden jeg ser på nå, sier Pernille Borander, vakthavende meteorolog for værvarslinga i Tromsø.

Artikkeltags