Vi blir stressa av å planlegge ferien

Det er ingen grunn til å bli stressa når du reiser til Loutro på Kreta. Likevel sier en av fire nordmenn at de føler stress når de planlegger ferien.

Det er ingen grunn til å bli stressa når du reiser til Loutro på Kreta. Likevel sier en av fire nordmenn at de føler stress når de planlegger ferien. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hver fjerde nordmann mener ferieplanleggingen fører til stress.

DEL

I sommer er det reisemål med solgaranti som frister nordmenn mest. Det viser tall fra hotell- og reisesøkesiden momondo.no.

Men en avslappende ferie i sol og varme betyr likevel stress før avreise. En av fire spurte mener at det å planlegge ferien fører til stress.

Det viser en ny undersøkelse.

– Fra tidligere undersøkelser vet vi at 43 prosent av ferierende nordmenn sparer penger til ferie regelmessig gjennom hele året. 32 prosent planlegger ferien sin to-tre måneder i forveien. Med såpass lite «sisteliten-planlegging» er det litt overraskende at hele 23 prosent synes planleggingen er stressende, kommenterer Kaja Hanøy. Hun er talsperson for momondo i Norge.

Bangkok er årets mest populære destinasjon for årets sommerferie. Deretter følger Alicante, Split, Malaga og London.

Aten har den største økningen fra i fjor.

Momondo har gjennomført en internasjonal reiselivsundersøkelse hvert år siden 2014. I 2017 er 24.700 mennesker fra 20 forskjellige land spurt om sine reisevaner. 1.000 nordmenn i alderen 18-65 fullførte undersøkelsen. (ANB)

Artikkeltags