– Jeg misunner dere været, selv om dere sikkert er lei kulda

Det er ventet mye sol og mye kulde i dagene framover - med andre ord lite endring fra været vi hadde mandag.

Det er ventet mye sol og mye kulde i dagene framover - med andre ord lite endring fra været vi hadde mandag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ingen tegn på at været kommer til å endre seg på en god stund.

DEL

Det har vært en stabil vinter med lite nedbør, og i dag våknet mange på Nord-Helgeland opp til temperaturer godt under 20 minusgrader.

På Storforshei ble det målt 28,6 grader på de offisielle målingene til Meteorologisk institutt, og det var kun ni steder i landet som var kaldere. Et av dem var Majavatn, der det ble mål 30,5 minusgrader.

Ikke mye endring

Alt tyder på at temperaturene fortsatt vil være lave.

– Så langt vi kan se, sju-ti dager framover, blir det ikke mye endring, sier statsmeteorolog Bjart Eriksen til Rana Blad.

Han forteller at det ventes en liten økning i temperaturene fredag og lørdag, men at de så vil synke igjen omtrent til det nivået det har vært på mandag i starten av neste uke. Den svake vinden vil fortsatt komme fra øst-sørøst.

– Onsdag og torsdag ser ut til å bli de kaldeste dagene. Lørdag kan det kanskje komme litt snø, men i ubetydelige mengder. Ellers er det ikke nedbør å se i langtidsvarselet, sier Eriksen.

Misunnerlig

Eriksen er sørlending, og jobber i Oslo. Han har hatt litt av hvert av vær denne vinteren der han bor. Han sier at det mye sol på Nord-Helgeland i hele langtidsperioden.

– Jeg misunner dere været, selv om dere sikkert er lei kulda, sier Eriksen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken