Kanskje er vinteren over: – Det er vårstemning i sør, vi kan håpe det lurer seg nordover

Nå ser det ut til at det blir flotte dager i slutten av denne uka og starten av neste uke. Så er det påske. Kanskje er vinteren over.

Nå ser det ut til at det blir flotte dager i slutten av denne uka og starten av neste uke. Så er det påske. Kanskje er vinteren over. Foto:

Det ser ut til å bli flott vær i dagene framover, men meteorologen kan ikke love strålende sol hele tida slik man kan få inntrykk av på langtidsvarselet til yr.

DEL

Påske er bare et par uker unna, og i helga det blir en forsmak på det været de fleste ønsker seg til påske. Fredag og lørdag ser ut til å bli dagene som vinner været framover.

Onsdag ettermiddag og kveld blir det forbigående noe nedbør, mest sannsynlig i form av sludd på kvelden når et lavtrykk passerer forbi Lofoten og Vesterålen.

Høytrykk

Når lavtrykket har passert, bygges det opp et høytrykk i samme område, og det bygger opp til flott vær sørover i fylket.

– Fredag og lørdag ser veldig fint ut, selv om det kan bli litt nedbør nær grensen til Sverige. Det blir nok ikke strålende sol hele tiden, men stort sett opphold og greit med lite skyer og lite vind, sier vakthavende meteorolog Ragnhild Nordhagen ved Værvarslinga i Nord-Norge.

– Prognosene har endret seg litt fra mandag kveld, vi trodde høytrykket skulle bli liggende litt lenger. Men det kan fort endre seg. Det kan nok bli litt nedbør på søndag, fortsetter hun.

Ikke varmt

Det blir ikke varmt i dagene framover, selv om sola vil skinne mye.

– Det blir ikke veldig høy temperatur, noen varmegrader på dagen og minus nattetid, sier Nordhagen.

– Er vinteren over?

– Her på Værvarslinga i Tromsø er det som regel ikke bar bakke før til 17. mai, men det er tidligere på Helgeland. Det går utvilsomt mot vår, særlig i lavlandet. Det er vårstemning i sør, vi kan håpe det lurer seg nordover. Men dere slipper i alle fall kraftig lavtrykk fra sørvest med snø og påfølgende regn på en stund, sier Nordhagen.

Slik ser langtidsvarselet ut for Mo i Rana, ifølge yr.no.

Slik ser langtidsvarselet ut for Mo i Rana, ifølge yr.no.

Artikkeltags