Melder kraftig regnvær og storm onsdag: – Lavtrykkene står på rekke og rad nå

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det har regnet godt i flere dager på rad, og det ser ikke ut til å stoppe.

Meteorologene har sendt ut en twitter-melding der de varsler mellom 80 og 100 mm med nedbør i løpet av 24 timer onsdag. Det ventes særlig mye nedbør på Helgeland, Saltfjellet og Salten.

– Lavtrykkene står på rekke og rad nå, så det er ikke den samme fine høsten som i fjor, sier vakthavende meteorolog Magnus Haukland ved Værvarslinga for Nord-Norge.

Han forteller at det mandag kveld kan komme nedbør som snø, men at dette vil forsvinne utover tirsdag og onsdag da temperaturen vil stige.

Men det blir mye nedbør.

– Det kan komme ganske mye nedbør onsdag, og også en del vind. Det blir opp mot liten storm på kysten fra vest, og det er såpass sterk vind at det kan bli vindkast helt inn til Mo i Rana, sier Haukland.

En nedbør på mellom 70 og 100 mm er innenfor gult nivå på de nye kriteriene. Haukland sier at de vil ta en vurdering senere om det skal sendes ut oransje varsel, som tilsvarer det gamle Obs-varselet.

Det er også jordskredvarsel for Helgeland og Trøndelag på yr.no:

«Det ventes 40–60 mm regn fra tirsdag kveld til onsdag formiddag, lokalt opp mot 80 mm. Nedbøren vil komme som regn også i fjellet. Faren ventes å minke i løpet av onsdagen. Grunnvannstanden og vannmetningsgraden i bakken er svært høy. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt,» lyder varselet på yr.

Artikkeltags