Fem farevarsler sendt ut på samme tid for store deler av Helgeland: – Mo i Rana får det veldig vått og det kan blåse opp mot full storm - Rana kommune har sendt ut advarsel

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

På Yr.no er det nå fem farevarsler for Mo i Rana og omegn. Vakthavende meteorolog for Meteorologisk institutt, Marit Berger, sier det blir verst på torsdag.

– Vi har sendt ut varsler samtidig som NVE har sendt ut skredvarsel og da blir det totalt fem. Det er et kraftig lavtrykk som bygger seg opp og det blir verst sør for Bodø, og Mo i Rana ligger midt i det hele. Det blir veldig vått og det kan blåse opp mot full storm. Verst blir det naturligvis på kysten og på fjellet. Når det gjelder nedbøren kan det komme så mye som 70 mm på 12 timer, og det er anselige mengder, sier Berger.

Ikke unormalt

Selv om det er februar er ikke denne typen vær helt unormalt.

– Selv om det ikke er ideelt for dem som liker snø, så er det ikke helt unormalt at det kommer slike lavtrykk i februar. Positiv for noen er jo at mye av snøen blir borte, men det er kanskje ikke det alle ønsker for årstiden, sier Berger.

Men Berger mener det er for tidlig å si at vinteren er over.

– Å nei det går nok ikke. Selv om det er meldt seks-syv plussgrader de neste dagene så vil det nok bli kaldere. Etter helga blir det en endring i temperaturen, ikke drastisk, men ned mot minus igjen. Vinteren er nok definitivt ikke over, sier Marit Berger, vakthavende meteorolog for Meteorologisk institutt.

Rana kommune advarer

Rana kommune advarer folk i kommunen om været som er på vei.

- Med bakgrunn i Fylkesmannens melding om ekstremvær i morgen torsdag 14.2. 2019, med påfølgende varsel om mye nedbør fredag 15.2., oppfordres alle beboere i Rana om å holde egne vannveier åpne.

På den måten bidrar man i størst mulig grad til å unngå inntrengning av vann i kjellere og garasjer, med videre. Ved behov om hjelp kontaktes RKs vaktsentral på tlf: 751 45 800, skriver kommunen i en pressemelding.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken