Sender ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold

På grunn av overgang fra regn og sludd til snøbyger, ventes vanskelige kjøreforhold fra i kveld.

På grunn av overgang fra regn og sludd til snøbyger, ventes vanskelige kjøreforhold fra i kveld. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel om at det ventes vanskelige kjøreforhold i alle de tre nordnorske fylkene på grunn av perioder med nordvestlig liten storm og overgang fra regn og sluddbyger til snøbyger.

Samtidig er det sent ut varsel om at det ventes risiko for høy vannstand, estimert 50-60 cm over høyden oppgitt i tidevannstabellene på strekningen Rørvik-Vardø.

På meldingene fra yr.no tyder det på at det blir mye snø og opp mot liten kuling både på Saltfjellet og over Umskardet i morgen.

På kysten av Helgeland kan man vente opp mot liten storm i morgen, hakket opp fra sterk kuling som man må regne med i dag.

Dette er meteorologenes værvarsel for Nordland for i dag og i morgen:

Rørvik - Andenes: Sørlig bris, periodevis liten kuling 12 m/s. Regnbyger. I kveld økning til nordvestlig sterk kuling 20, til dels liten storm 22 i sør. Snøbyger. Lørdag nordvestlig sterk kuling 20, periodevis liten storm 22. Natt til lørdag og tidlig lørdag morgen lokalt kraftige vindkast mellom 25-30 m/s i Lofoten og Vesterålen. Fra om ettermiddagen gradvis minking til nordvestlig liten kuling 12. Snøbyger og haglbyger, til dels kraftige byger med mulighet for torden.

Artikkeltags