Må regne med regn i stor arrangementshelg: – Men vi er ferdig med snø og stillongsen kan pakkes bort

Stennesdagen ble godt besøkt på tross av dårlig vær.

Stennesdagen ble godt besøkt på tross av dårlig vær. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag har vært en forholdsvis fin værdag på Helgeland, men de neste dagene blir det nok en del regn.

DEL

– Det ser ut som det kommer litt regn torsdag kveld, natt til fredag og fredag formiddag, sier vakthavende meteorolog Rune Skoglund ved Værvarslinga i Nord-Norge.

Han sier at det også blir en skyet værtype, og at det trolig vil holde seg overskyet til søndag.

Til helga er det mange arrangementer i distriktet. Fredag og lørdag er det pride i Mo i Rana, lørdag er det Hagefest i sentrum med blant annet Donkeyboy. Det er ParkRock lørdag og sommerfestival i Korgen hele helga, samt Stennesdagen på søndag.

Dermed er det mange som skal ut av hus og hjem og være med på arrangementer. Da ønsker folk seg fint vær. Hvordan været blir i helga er Skoglund usikker på.

– Det spriker ennå litt o prognosene for hva vi kan vente i helga. Det kan nok bli en del regn på lørdag, men hvis det kommer blir det nok på ettermiddagen og kanskje heller ikke så mye. Det er heller ikke sikkert det vil vare så lenge. Søndag ser fin ut, sier Skoglund.

Temperaturene for hele perioden ventes fra rundt 15 grader og litt oppover, bortsett fra lørdag når det ventes 13–14 grader.

– Det er ikke lenge siden det var snø, så det er ikke så verst temperaturer. Vi må se det positive, sier Skoglund.

– Men den store sommeren er et stykke unna?

– Ja, det er ikke godt å si når den kommer. Prognosene spriker, men vi er ferdig med snø og stillongsen kan pakkes bort. Temperaturene blir rimelig bra framover, sier den vakthavende meteorologen.

Artikkeltags