Melder opp mot 20 grader i dagene framover: – Og dette været fortsetter også etter helgen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Landets tre nordligste fylker er værvinnerne for helgen som kommer. Det meldes om tørt og fint vær, og det skal bli enda bedre de påfølgende dagene.

Nord-Norge får dermed et kjærkomment finvær med tørre forhold og ganske høye temperaturer til å være nordpå på denne tiden av året.

– Det vil bli bra temperaturer på mellom 15 og 16 grader, lokalt opp mot 20 grader, og dette været fortsetter også etter helgen. Faktisk blir det bedre vær og høye temperaturer utover neste uke for alle de nordligste fylkene, sier statsmeteorolog Geir Olav Fagerlid ved Meteorologisk institutt til NTB.

Lokalt kan det imidlertid forekomme noe morgentåke i de nordligste fylkene. Ellers i landet er høsten på full anmarsj.

– I Sør-Norge vil det fortsatt være en relativt mild værtype med temperaturer opp mot 20 grader. Men til uka vil det bli en del kjøligere luft, og starten på uka vil preges av bygevær og lavere temperaturer, fortsetter han.

Det ventes en god del vind i fjellområdene i Sør-Norge, med kast på opp mot 25 meter i sekundet.

– Folk som skal på fjellet i helga, må kle seg godt. Med kraftige byger og vind blir det en dårlig helg for friluftsliv i Sør-Norge, konstaterer Fagerlid.

Kraftig nedbør på Østlandet

Det dårligste været er det nok Østlandet som må belage seg på. Det kommer en god del nedbør både fredag og lørdag, sammen med tordenvær og lyn, hovedsakelig østafjells.

– Særlig på deler av Østlandet og lokalt kan det komme så mye som 25 millimeter nedbør i timen. Lokalt kan det komme enda mer intens nedbør, mellom 30 og 50 millimeter, opplyser statsmeteorologen.

Meteorologisk institutt har derfor utstedt et farevarsel om styrtregn på gult nivå fredag og lørdag. Den intense nedbøren varer imidlertid i såpass kort tid at det ikke er meldt om noen flomfare.

Variert på Vestlandet

Sørlandet og sørlige deler av Vestlandet, som Rogaland og deler av Hordaland, vil få mye av det samme været som på Østlandet med en god del byger og vått vær. På fredag kan Agder-fylkene, Rogaland og Hordaland få kraftig vind opp mot 25 meter i sekundet.

For nordre del av Vestlandet og Trøndelag er situasjonen en annen med sol og oppholdsvær.

– Det ventes litt nedbør og fralandsvind, men for det meste tørt og fint. Det blir temperaturer som kan komme opp mot og over 20 grader, definitivt en siste smak av sommer, sier han.

(©NTB)

Artikkeltags