Nå er finværet kommet for å bli: – Vi ser ingen lavtrykk og slår det virkelig til kan det bli opp mot 30 grader på Helgeland

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

En begredelig sommer har det vært, det skriver denne journalisten under på. Værsjuk som jeg er var det en glede å snakke med Meteorologisk institutt i Oslo. Meteorolog Eldbjørg Moxnes lover nemlig at det fine været som er på Helgeland er kommet for å bli.

– Det har ikke vært hverdagskost det dere nå opplever så det unner jeg dere og det ser bra ut for dagene som kommer. Onsdag og torsdag blir det opp mot 25 grader, og det ser bra ut for helga også, men temperaturene synker til rundt 20 grader på lørdag, men det er varmere enn dere har hatt det, sier hun.

Grunnen til det fine været er en høytrykksrygg som ligger stabilt over området.

– Den gir rolige vindforhold og gode temperaturer. Det kan komme en og annen ettermiddagsbyge på indre strøk, men det er forbigående, så været ser ut til å holde seg på den fine siden, sier hun.

Og neste uke kan det bli veldig varmt, hvis prognosene slår til.

– Det er litt usikkert, men vi ser ingen lavtrykk fra vest og det er gode nyheter for dem som ønsker sol og varme. Hvis de beste prognosene slår til kan det bli mellom 25 og opp mot 30 grader neste uke, men som sagt så er disse prognosene usikre. Men man kan vel si at sommeren endelig er kommet til Helgeland, det er sikkert, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxsnes ved værvarslinga i Oslo.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken