Meteorologen: – Du kan pakke bort stillongsen for en stund, men ha den i beredskap

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Etter en lengre periode med kulde over Helgeland har de siste dagene bydd på mildere dager, mye vind og en del nedbør i form av både regn og snø. Vakthavende meteorolog ved værvarslinga i Tromsø, Rune Skoglund, sier vi er inne i et værskifte som vil gi mildere vær.

– Det er ganske bra på Helgeland nå og man ser sola på himmelen. Dette vil vare fram til tirsdag ettermiddag. Da skyer det over igjen og det vil komme nedbør i form av snø. Det vil fortsette med snøbyger fram til onsdag kveld og det vil ikke bli mye sol å se før på torsdag. Temperaturene vil holde seg rundt null grader i perioden så regionen får oppleve litt mildere luftmasser, sier Skoglund.

Starten på helga kan bli riktig fin på Helgeland.

– Torsdag og fredag ser bra ut. Det kan bli litt kaldere på natta der man kan få ned mot ti minus, men på dagene blir det mildere igjen. Sola vil titte fram, men på lørdag er det en ny endring på gang. Lørdag og søndag kan det bli snøbyger, så snur det igjen, sier Skoglund.

Prognosene er fortsatt litt usikre, men Skoglund velger å være positiv.

– Etter helga vil det bli østlig bris og sol, men her er det fortsatt ikke helt sikkert. Velger vi å se på den positive siden, og det gjør vi jo, så kan det bli riktig bra. Det er kanskje på tide å pakke bort stillongsen for en stund, men ha den i beredskap, sier han.

Snart er det vårjevndøgn og våren kommer, skal vi tro meteorologen.

– Jada det blir vår, og det blir sommer, en gang, sier Rune Skoglund ved værvarslinga i Tromsø.

Artikkeltags