Gå til sidens hovedinnhold

Til helga kan det bli helt ned mot ti minus

Artikkelen er over 3 år gammel

Mot slutten av kommende helg kan det bli ned mot ti minusgrader.

Det har ikke vært mange nedbørsfrie dager i september og oktober, men nå kommer det et værskifte torsdag. Til helga kan det blir temperaturer helt ned mot ti minusgrader.

– Det bygger seg opp et høytrykk, så det blir ganske greit i helga. Det blir lavere temperaturer i hele landet. Det kan bli veldig kaldt. Jeg er litt usikker på om det blir fullt så kaldt som Yr melder for Mo i Rana, men jeg utelukker det ikke, sier vakthavende meteorolog Magni Svanevik ved Værvarslinga for Nord-Norge.

På Yr melder man et par til fire minus på lørdag, og helt ned mellom åtte og ti minus på søndag og mandag i Mo i Rana. På kysten ventes

– Det er nok større sjanse for slike temperaturer på innlandet enn på kysten. På kysten blir det nok ikke så kaldt, sier Svanevik.

Men fram til torsdag må man regne med enda mer regn.

– Det er et lavtrykk som har ligget i ro ute i havet og pøst på med byger i Nordland, men det vil dø ut onsdag. I løpet av onsdag vil det nok bli lettere, men det vil nok ikke bli oppholdsvær, sier Svanevik.

Også onsdag, som tirsdag, vil temperaturene ligge like over null grader og nedbøren som kommer vil variere mellom snø, sludd og regn.

 

Kommentarer til denne saken