Det ble en kald mai i store deler av landet. Flere steder på Vestland, i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland endte med temperaturer opptil tre grader kaldere enn normalt i snitt for måneden. Flere stasjoner i Møre og Romsdal og Trøndelag fikk også opptil tre ganger den normale nedbørsmengden, opplyser Meteorologisk institutt.

Mest nedbør i Nordland var det Lurøy som hadde med 234,5 milimeter nedbør i mai. Dette er 163 prosent av normalen. Det regnet 21 av 31 dager og aller mest nedbør kom fredag 29. mai med hele 43,2 mm.

I januar ble det meldt om den verste januaren noensinne i Norge. Og den nest våteste stasjonen var målestasjonen i Lurøy der det ble målt 710,7 mm nedbør. Det er intet mindre enn 288 prosent av normalen.

(Kartet kan du dele inn på fylkesnivå)

Også i Rana ble januar den våteste måneden i kommunens historie og rekorden ble slått flere dager før januar var over

Men tilbake til mai. Månedstemperaturen for hele landet i mai lå 1,1 grad under normalen. Det blir dermed den kaldeste mai siden 1997. Noen stasjoner lengst øst i Troms og Finnmark var 1,5 til 2 grader varmere enn normalt. Månedsnedbøren for hele landet var 10 prosent mer enn det som er normalt for mai måned. Et par stasjoner i Innlandet og Viken fikk under 25 % av normal nedbørsmengde.