Jeg synes ikke det er bra slik som politikerne i Vefsn sørget for, å flytte ett problem til et annet sted

Her ser vi Rockin Kids på en av sine tidlige spillejobber med den opprinnelige besetningen. Fra venstre ser vi Bjørn Olsen, Thor Johnsen, Villy Jacobsen, Bjørn Raaen og Roar Endresen. *** Local Caption *** Rocking kids

Her ser vi Rockin Kids på en av sine tidlige spillejobber med den opprinnelige besetningen. Fra venstre ser vi Bjørn Olsen, Thor Johnsen, Villy Jacobsen, Bjørn Raaen og Roar Endresen. *** Local Caption *** Rocking kids

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerSom vi vet får vi ny E6 mellom Trøndelagsgrensa og til Polarsirkelen i årene framover over lange strekninger. Mange av streningene får til og med 90 km/t som fartsgrense. Men det blir ikke gratis for de som skal bruke veiene! Bommene er på plass i Rana (på Reinforshei) og på kommunegrensa Hemnes og Rana.

Lenger sør på Helgeland skal bommene opp snart, der er planen er å ha en bomstasjon ved Fustvatn. Men slik blir det ikke for det har nemlig politikerne i Vefsn sørget for. Det sørget de ved et budsjettmøte de hadde i Vefsn stemte nemlig Høyre, sammen med Frp, Venstre, Sp og Rødt, med knappest mulig margin, 18 mot 17 stemmer, for å flytte den planlagte bompengestasjonen i (Fustavatn), ut til kommunegrensen ved Korgfjelltunnellen og nær kommunegrensa i Hemnes kommune.

Grunnen til at Vefsn kommune ikke vil ha bommen ved Fustvatn var at Høyre mente at det var at mange mennesker som måtte betale ganske mye hver dag for å komme seg til og fra jobb i Mosjøen, hvis bomstasjonen blir satt opp ved Fustvatn.

Veiprosjektene på E6 gjennom Helgeland har vært etterlyst i mange tiår. Jeg ville som mange andre helst sluppet unna bomavgiften/bompengene vi må betale på E6 gjennom Helgeland Det enkleste og beste ville ha vært at Staten hadde finansiert helle veiprosjektet. Men nå kommer de endelig i form av milliardinvesteringer i statlig regi, der bompenger inngår som en del av det vi kan kalle et «speiselag» Det «spleiselaget» må hele Helgeland være med på. Uansett hvor bommene plasseres, så vil de ramme enkelte mer enn andre, og oppleves som urettferdig plassert. Derfor må alle bidra for å få bedre veistandard.

Som avsluttning håper jeg at ordføreren og politikerne i Hemnes ikke sitter på gjerdet, men at de gjør det same som ordførerne i Leirfjord og i Alstahaug. Tak til motmæle og avviser en flytting av E6-bommen ved Fustvatn til Korgfjelltunnelen. Synes ikke det er bra slik som politikerne i Vefsn sørget for, å flytte ett problem til et annet sted, for så å overføre problemet til noen andre er ingen god ide. Håper at Samferdelselsdepartementet og Stortinget setter foten ned for ønsket fra politikerne i Vefsn kommune angående flytting av den planlagte bompengestasjonen i (Fustavatn).

Bernt Heimland, Hemnes Fremskrittsparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags