Når Vefsn kommune ringer tror folk det er Russland som ringer: – Jeg blir kalt «russerdokka»

"RUSSERDOKKA": - Jeg blir kalt "russerdokka". Fra tirsdag av merket jeg at mange utenfor kommunehuset ikke tok telefonen når jeg ringte, sier Elin Luktvassli på sentralbordet i Vefsn kommune.

"RUSSERDOKKA": - Jeg blir kalt "russerdokka". Fra tirsdag av merket jeg at mange utenfor kommunehuset ikke tok telefonen når jeg ringte, sier Elin Luktvassli på sentralbordet i Vefsn kommune. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

[HELGELENDINGEN] Sekretær Elin Luktvassli på sentralbordet i Vefsn kommune fikk fra og med tirsdag et spesielt kallenavn av ansatte i kommunehuset.

– Flere omtaler meg nå som «russerdokka», sier Luktvassli med et smil om munnen.

Saken er at det står "+7 510075101000 Russland» i mobiltelefonvinduet når Elin eller andre på sentralbordet ringer til noen utenfor kommunehuset.

Mange tok ikke telefonen

De siste åtte sifrene tilsvarer kommunens ordinære sentralbordnummer.

De første fem sifrene er imidlertid av mer ukjent karakter.

Helgelendingen ble selv oppmerksom på at verdens største land tilsynelatende var på tråden da Luktvassli ringte journalisten i forbindelse med en forespørsel til kommunen onsdag.

Men det var altså verken Putin eller avleiringer av gamle KGB som ringte. Men derimot Elin Luktvassli i lille Vefsn kommune.

– Vi får jo flest telefoner inn til oss. Men noen ganger må vi naturlig nok ringe til folk utenfor kommunehuset. Fra og med tirsdag merket jeg at mange ikke tok telefonen, sier Luktvassli.

– Alle utgående telefonsamtaler

Hun må trolig være forberedt på at enkelte fortsatt vil la være å ta telefonen. I alle fall fram til mandag.

– Det er vel kanskje ikke så mange som vil ha telefon fra oss lenger, det er jo litt trasig at kommunen går ut med et sånt nummer og navn når vi ringer. Vi har satt et eksternt IT-firma på jobben. Det vi vet er at problemet ligger et sted mellom vårt møte- og fraværssystem på sentralbordet, og en telefonsentral. Nå har jeg akkurat fått bekreftet at det eksterne firmaet skal se på problemet mandag morgen. Problemet angår alle utgående telefonsamtaler fra sentralbordet. Jeg kan så langt jeg forstår ikke se at det gjelder nå vi ringer internt til kommunale telefoner, sier Ingvald Mikalsen i kommunens IT-avdeling.

Artikkeltags