Her kommer det ny asfalt på Helgeland i sommer

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

Se kart og oversikt over veistrekninger.

DEL

Snart vil lukten av asfalt legge seg over Norge. I løpet av den kommende hektiske asfaltsesongen vil Statens vegvesen legge over 2,3 millioner tonn asfalt på over 3.683 kilometer av landets riks- og fylkesveger.

Det skriver Statens Vegvesen på sine nettsider.

- Så snart snøen er borte og telen ute av bakken er Vegvesenet og landets fylkeskommuner klar for vedlikeholdsarbeider på slitte vegdekker både på veg og gang- og sykkelveger.  Det er planlagt å vedlikeholde vegdekket på over 3.683 kilometer i 2015 – fordelt på 1,409 km riksveger og 2,274 km fylkesveger. Man regner med å bruke 2,3 millioner tonn asfalt denne sommeren. 3,360 kilometer tilsvarer vegen fra Oslo til Gibraltar, skriver Statens Vegvesen,

Asfaltsesongen varierer litt fra landsdel til landsdel, men går i hovedsak fra mai til ut i september. På kartet ser du hvor Helgeland det planlegges å legge ny asfalt.

- Det meste av årets asfaltarbeider gjelder vedlikehold av eksisterende riks- og fylkesveger. Litt asfalt på nybygde veger er også med i de 84 kontraktene som vi i disse dager er i ferd med å inngå med asfaltentreprenørene, sier sjefingeniør Even K. Sund i Statens vegvesen.

Oppstart for de sørlige delene av Nordland er ventet til å være i månedskiftet mai/juni.

Her kan du se nærmere på hvor det legges asfalt i Nordland.

Kart og oversikt over veistrekninger.

Artikkeltags