Alle fortjener en god start i livet, og også familier med lav inntekt må ha en reell mulighet til å ha barna i barnehagen

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Artikkelen er over 5 år gammel

Politikere i Rana går inn for billigere barnehage for de som har minst.

DEL

LeserbrevFra 1.mai vil familier med lav inntekt få redusert foreldrebetaling i barnehagen. Alle fortjener en god start i livet, og også familier med lav inntekt må ha en reell mulighet til å ha barna i barnehagen. Nå blir prisen for en barnehageplass lavere for de med lav inntekt.

Selv om maksprisen øker med 100 kroner, vil nesten alle familier med inntekt under 455 000 betale mindre enn før. Ordningen skal sikre at ingen familier betaler mer enn seks prosent av inntekten sin for en barnehageplass. Jo lavere inntekten er, jo billigere blir barnehageplassen.

Dette er et ledd i samarbeidspartienes barnehagesatsing, som også omfatter flere plasser til fleksibelt opptak og tiltak for å heve kvaliteten. I Rana ble det øremerket et beløp tilsvarende 15-16 barnehageplasser for 2015.

Ifølge beregninger gjort for Kunnskapsdepartementet, vil om lag 15 prosent av alle familier med barn i barnehagealder få glede av den nye moderasjonsordningen.

For en familie med inntekt på for eksempel 350 000 kroner vil en plass i barnehage koste 1 909 kroner i måneden. Det betyr at familien sparer 7 381 kroner i året sammenlignet med den nye maksprisen. For de som har liten inntekt vil en slik besparelse merkes.

Anita Sollie, Ordførerkandidat, Rana Høyre

Veronica Pedersen, Ordførerkandidat, Rana FrP

Anne Sofie Urke, Listetopp, Rana KrF

Mats Hansen, Ordførerkandidat, Rana Venstre

Ifølge beregninger gjort for Kunnskapsdepartementet, vil om lag 15 prosent av alle familier med barn i barnehagealder få glede av den nye moderasjonsordningen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags