Vinnerne av tilbehøret til Verket-genseren er kåret: – Jeg er imponert

Fornøyde vinnere og jurymedlemmer. F.v bakerst: Maila Arntsen, Janne Næss som representerte vinneren Torild Næss, festivalsjef for Verket Maiken Johansen og markedssjef i Coop Helgeland Mona Stensheim. F.v fremst: Trude Wik og Kristin Stålem. Foto: Gerd Halle

Fornøyde vinnere og jurymedlemmer. F.v bakerst: Maila Arntsen, Janne Næss som representerte vinneren Torild Næss, festivalsjef for Verket Maiken Johansen og markedssjef i Coop Helgeland Mona Stensheim. F.v fremst: Trude Wik og Kristin Stålem. Foto: Gerd Halle

Nå kan du strikke lue, sokker, leggiser og kopp-holder som harmonerer med Verket-genseren.

DEL

Nå er det klart hvem som er vinnere av konkurransen #stæsh til Verket og Coop Helgeland. Dette melder Verket i en pressemelding.

Det ble Torild Næss, Kristin Stålem, Maila Arntsen og Trude Wik som juryen synes har laget det stiligste tilbehøret til Verket-genseren.

Den skapte strikkedilla i fjor og sysselsetter fortsatt håndarbeidsentusiaster over det ganske land. Hver av vinnerne får en premie verdt 5.000 kroner som består av billetter fra Verket, gavekort, garn og sekk fra Coop Helgeland, i tillegg til middag for to hos Obs Kafé Mo i Rana.

Applaus-vennlig stæsh

Janne Næss representerte sin stemor som bor på Hamar, Torild Næss. Torild vant med lekre leggiser.

– Hun mente det sikkert bare var tull å levere inn, så nå tror jeg hun blir veldig overrasket. Verket-genseren har hun allerede strikket i tillegg til x antall pulsvarmere og leggvarmere basert på Verket-designet, sier Næss i pressemeldingen.

Maila Arntsen vant med sine Verket-sokker. Hun var ikke sikker på vinnersjansene, men det var venninne hennes som mente hun lett ville gå til topps med sitt bidrag.

– Jeg har strikket fire Verket-gensere fra før og har blitt glad i mønster og farger. Mønsteret er kjempeflott og kan brukes til så mye. Jeg har faktisk aldri vært på Verket, men etter å ha strikket så mye av dette har jeg nå fått et forhold til festivalen. Nå må jeg nok dra og vil da gjerne se Lars Bremnes, De Lillos og Adam Douglas.

Kristin Stålem er derimot en dreven Verket-gjenger. Hun vant med sin koppholder som også kan brukes til å oppbevare mobil eller andre småsaker.

– Vi må jo klappe mye når vi er på festival, så da er dette lurt tilbehør å ha. Etter å ha strikket Verket-genseren til meg og min søster, så hadde jeg en del restegarn. Vi fant ut at jeg skulle lage dette bidraget og det ble jo en kjempepremie. Nå ligger det an til at jeg tar med min søster på festival og jeg gleder meg blant annet til Madrugada.

Imponert jury

Trude Wik har komponert en snerten lue som skal tåle alskens vær.

– Jeg ønsket ikke å lage ei helt tradisjonell lue med vanlig felling, og denne lua har en litt uvanlig, men også fin fasong, synes jeg. Og du verden for en premie. Jeg er kjempefornøyd. Sekken blir fin å ha på reise og jeg skal selvfølgelig på Verket. Så må jeg finne to smårollinger som har gjort seg fortjent til Underverket-billettene, sier hun.

Verket-genseren har all grunn til å glede seg nå, mener jurymedlem Mona Stensheim, som er markedssjef i Coop Helgeland.

– Fire fantastiske bidrag, fire fantastisk flinke vinnere er kåret av juryen. Jeg er imponert over hvor godt tilbehøret harmonerer med genseren. De spiller virkelig på lag, det ser skikkelig festival-fint og gøy ut, Stensheim.

Festivalsjef Maiken Johansen er like begeistret. Hun har også sittet i juryen sammen med Stensheim, Gerd Halle, Stein Elvestad, Hege H. Martiniussen og designeren av Verket-genseren Benthe Gundersen.

– I fjor var det så fint med mange Verket-gensere på sletta. I år blir det enda flere og i tillegg rekker sikkert en del å strikke det fine tilbehøret. Mønstrene blir klare 20. juni og gjøres da for første gang tilgjengelig hos Obs! Ellers er jeg veldig fornøyd med at Mona Stensheim har lovet å strikke tilbehør til meg, for det beste jeg får til med strikkepinner er å spise sushi.

Stensheim og Johansen forsikrer at eventyret om Verket-genseren ikke er over.

– Vi har nye strikkeplaner på gang, og de avslører vi etter årets Verketfestival 23. og 24. august. Da skal vi sysselsette flest mulig strikkere for en god og morsom sak.

Artikkeltags