Gå til sidens hovedinnhold

Verket har fått ny festivalsjef

Artikkelen er over 1 år gammel

Ingrid Alte Westman blir ny festivalsjef på Verket.

I oktober får Helgelands største musikkfestival ny festivalsjef. Ingrid Alte Westman tar over stafettpinnen etter Maiken Johansen som har vært festivalsjef siden 2015. Dette melder Verket i en pressemelding.

Johansen fortsetter som Verkets partneransvarlig og er i tillegg daglig leder for nysatsingen Kulturhuset Mo, på mange måter et ektefødt barn av Verket.

- Jeg er veldig spent og veldig stolt og er allerede godt i gang med mange av oppgavene som ligger til festivalsjefen, sier Ingrid Alte Westman

Westman ble i juli ansatt i HES for å jobbe med Verketfestivalen. Hun har tidligere jobbet med flere festivaler rundt om i landet blant annet Festningen og Kosmorama i Trondheim og Slottsfjellfestivalen i Tønsberg.

- Verket er en godt befestet festival og det er mange dyktige mennesker som jobber med den, som jeg heldigvis får samarbeide med. Verket rundet 11 år i 2019, det betyr at veldig mye bra er på plass, samtidig må vi alltid tenke utvikling og fornyelse, og her har jeg mange tanker som skal realiseres i tiden fremover. Jeg skal også videreføre det som fungerer godt sammen med de mange folkene som har rutine og erfaring helt essensielt for Verket. Underverket er et glimrende arrangement for alle generasjoner, det skal bli enda bedre.

Daglig leder i Verket Musikkfestival og HES, Hans Petter Haaland kommenterer i pressemeldingen:

- Ingrid kom inn tidligere i år, og viste umiddelbart at hun er en person vi ønsker å ha med videre og som samtidig innehar kvaliteter som gjør at vi nå gjør henne til ny festivalsjef for Verket. Hun er en meget ryddig og ambisiøs person. Etter at Kulturhuset Mo ble startet, har dette også blitt et prosjekt som krevet mye tid. Maiken skal nå fokusere mer rendyrket på dette prosjektet, og Ingrid skal fronte Verket herfra. Maiken har gjort en fantastisk jobb med Verket og skal heldigvis fortsette å være engasjert – da med hovedvekt på den gode jobben som er gjort med partnerne på festivalen som er så enormt viktige for oss.

Maiken Johansen gir den nye festivalsjefen godt skussmål.

- Det har vært enormt lærerikt å jobbe med festivalen i disse årene. Jeg har et stort hjerte for Verket og alle som gjør Verket til den fantastiske festivalen den er. Den er utrolig viktig for Rana og Helgeland, sier Johansen.

- Ingrid har styrker jeg ikke har, så jeg tror vi vil komplettere hverandre og få til et meget godt samarbeid som vil løfte festivalen og Kulturhuset Mo. Det at vi nå er to gjør det mulig å jobbe enda bedre med samarbeidspartnere og nyskaping, og vi kan med linjeledere og resten av HES ivareta og utvikle Verket videre. Jeg gleder meg til tiden fremover.

- Det er med mye stolthet og litt skrekkblandet fryd jeg går inn i arbeidet mot Verket 2020. Jeg er utrolig glad for at jeg har så mange erfarne og dyktige folk rundt meg i Verket-administrasjonen, og for å få fortsette å lære av, og jobbe ved siden av Maiken i tiden fremover. Dette blir veldig gøy og spennende, sier Westman.

Kommentarer til denne saken