Vi må fortsatt være tålmodige, men nå er retningen bestemt og vi spiller på samme lag, med samme drakt

Bildet er fra en kamp med G14-laget til Rana FK.

Bildet er fra en kamp med G14-laget til Rana FK. Foto:

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Rana FK tre år - hurra!

«3 åringen skjønner stadig mer av det andre sier og er ivrig etter å prate selv. Dette er en aktiv, strevsom og ikke minst morsom alder. Nå holder de på å bli mer stødige i alt det de har brukt de første årene på å lære» kilde: helsesøster Unni T Vannebo.

Fredag 4. desember er det akkurat 3 år siden Rana fotballklubb så dagens lys.

Etter årsmøtevedtak i Mo IL og IL Stålkameratene valgte man å samle fotballen i byen i en og samme klubb.

Dette primært for å sikre nødvendig bærekraft for B&U-avdelingen, samt tilrettelegge for en reell toppfotballsatsing.

Vi har gjennom vedtaket fått samlet de antatt beste fotballspillerne og sortert disse i et a-lag og et rekruttlag – noe som danner et godt grunnlag for både talentutvikling og en reell seniorsatsing i Rana. Den massive oppslutningen fra sponsorer og samarbeidspartnere har vært avgjørende og uten dem hadde ikke dette vært mulig - tusen takk for all støtte.

Jeg har mange ganger uttalt at det vil ta tid å bygge en solid og bærekraftig organisasjon, og vi er nå på god vei mot noe stabilt og bra.

Det er mange som fortjener ros for sin innsats. Ikke minst i aldersbestemte årsklasser hvor frivillige står på dag ut og dag inn for å legge til rette for en meningsfull fritid for våre barn og unge, jenter og gutter.

Vi kan (og må) profesjonalisere, men vi vil aldri klare oss uten dere.

Rana FK har i år passert 500 betalende medlemmer, hvor ca. halvparten er aktive utøvere fordelt på 20 lag.

Forrige uke leverte vi søknad om å bli godkjent Kvalitetsklubb. Signalene fra Nordland fotballkrets har vært gode underveis og vi håper på et positivt svar her. En omfattende klubbhåndbok og en gjennomtenkt sportsplan er utarbeidet, og vi mener dette skal bidra til både forutsigbarhet og struktur i RFK.

Verdiordene til RFK er Raushet, Felleskap og Kvalitet. Verdier som forplikter og som må gjenspeiles gjennom klubbens daglige arbeid - i samarbeid med spillere, trenere, foreldre, naboklubber og i samfunnet forøvrig.

Styret og administrasjonen hadde tidligere i høst et strategi-seminar på Tonnes, hvor blant annet valg av visjon sto på agendaen. «Framover – i lag» ble valgt som RFK sin visjon. Vi skal framover, både på og utenfor banen, og vi skal gjøre dette sammen, i Rana og på Helgeland.

Utviklingsansvarlig, Jimmy Fjelldalselv, presenterte tidligere i høst en plan for ønsket organisering av fotballtilbudet i Rana. En modell som skal sikre et differensiert godt tilbud både til de som vil mye og de som vil litt mindre. FFO er en del av denne planen. Det samme med akademiet som RFK nå overtar styringen av. I tillegg lanseres et Extra-tilbud til de som vil spille mer fotball, men som ikke får plass i et akademi. Mao en helhetlig tenkning fra de yngste til de eldste, i bredde og i topp. Vi har blitt ett år eldre, litt tryggere og mer «ivrig etter å snakke selv», OG gledelig nok har bydelsklubbene respondert positivt til våre tanker her.

Ethvert idrettslag med respekt for seg selv må forstå sitt samfunnsansvar. Fotballen tar stor plass i et samfunn, både lokalt, nasjonalt og globalt. I RFK har vi mange utøvere med minoritetsspråklig bakgrunn. Disse skal vi ta ekstra godt vare på da fotballen fort kan bli avgjørende for en vellykket integrering.

Et bidrag her er Ellen Michalsen sitt initiativ til å få oversatt til flere språk (7), veilederen for å melde seg inn i en klubb (min idrett). Dette deles nå med de andre klubbene, og vi håper flere, gjennom dette tiltaket, får anledning å delta i idrett.

Etter første sesong med eget seniorlag rykket vi opp med både første og andrelaget. Målet for 2020 var å beholde plassen i 3.divisjon, og det har vi da jaggu klart - med litt hjelp av covid19 da.

I motsetning til seniorene fikk juniorene våre spille fotball høsten 2020. Hele tre ganger spilte vi uavgjort mot juniorene til seriemester Glimt. En svært god prestasjon som ble lagt merke til i Bodø. I tillegg har aldersbestemte lag fra Rana FK og B&Y levert varene i årets kretsmesterskap, og vi kan dermed konstatere at det gror godt i Fotball-Rana.

I 2021 håper vi å være tilbake på Sagbakken, med Rataskankan på tribunen og med god og offensiv fotball på gressmatta.

Vi opplever som sagt å ha brei støtte fra næringslivet, folket i Rana og et svært godt samarbeid med bydelsklubbene. Dette er helt avgjørende for at VI skal få det til.

Avslutningsvis må nevnes samarbeidet med Bodø/Glimt, Norges beste fotballag. Treåringen har mye å lære av storebror i nord, og de deler villig vekk. De har vist de siste årene at det er mulig, og deres suksess inspirerer oss til å stå på videre.

Systematisk, hardt arbeid over tid er det eneste som gir resultater. Vi må fortsatt være tålmodige, men nå er retningen bestemt og vi spiller på samme lag, med samme drakt, mot samme mål.

Jeg gratulerer oss alle med dagen, og ønsker alle ei fin adventstid. Heia Rana!

Sportslig hilsen fra styreleder i RFK,
Ståle Krokstrand

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken