Hvorfor lyver du Waage?

Tillit, åpenhet og ærlighet er verdier vi i skoleopposisjonen setter høyt. Vi ønsker oss en redelig valgkamp uten skittkasting og usannheter. Vi er derfor svært skuffet over at sittende ordfører Geir Waage tyr til løgn under ordførerduellen på slutten av gårdagens debatt. Hvorfor lyver du Waage?

I går gjennomførte LO listetoppdebatt på Fjordgården. Her møtte alle kandidatene fra de 9 partiene som stiller til valg. Debatten ble avsluttet med en ordførerduell mellom Johan Petter Røssvoll (Sp) og Geir Waage (Ap). Det vi reagerer på er følgende utsagn fra Waage: «De er ikke enige i saker, som vi har sett i debatten i kveld, verken i forhold til hva de skal gjøre eller hvor mange skoler bygge.» I tillegg kom det påstander om at vår fremtidsrettede skolestruktur skulle koste 700 mill. mer enn det som er vedtatt. Begge utsagnene riv ruskende gale!

Les også

Jeg blir altså beskyldt for å lyve. Og dette kommer fra de samme folkene som i debatten i går, benektet at de har sagt at de vil reversere skolestrukturen

 

Sp, Venstre, Rødt, KrF og FrP har vært helt tydelige på vår enighet i skolesaken. Vi har utformet en felles skoleplattform som er offentliggjort. Dette vet Waage godt. Vårt forslag innebærer 3 sentrumsnære ungdomsskoler. Det vil si 1-10-skole på Gruben og ungdomsskole på Mo og Ytteren. Vi vil bruke nye Ytteren skole til ungdomsskole istedenfor barneskole. Da må det bygges ny barneskole på Ytteren. Som vi sa flere ganger under debatten, dette betyr at vårt forslag innebærer 2 nye bygg i forhold til vedtatt struktur. I tillegg vil vi ha barneskole på Alteren. Her kan man gjenåpne den nedlagte barneskolen uten å bygge en ny. Vi utfordrer Waage til å vise oss regnestykket som viser at en ny barneskole på Ytteren og en 1-10 skole istedenfor ren barneskole på Gruben koster 700 mill. Fakta er nemlig at summen er betydelig lavere.

Å være ordfører innebærer et betydelig ansvar. Ordføreren er kommunens ansikt utad. Han eller hun er kommunestyrets representant og øverste leder. Vi er svært skuffet over at en så rutinert ordfører som Waage følte seg presset til å ty til usannheter på slutten av en het debatt. La oss håpe dette ble siste gang, i alle fall siste gang som ordfører.

Johan Petter Røssvoll, Senterpartiet
Mats Hansen, Venstre
Allan Johansen, FrP
Anne Sofie Urke, KrF
Alf Helge Straumfors, Rødt