Det er Avisa Nordland som melder at de har sikret seg rettighetene til å sende tre treningskamper med Bodø/Glimt fra lagets oppkjøring til 2022-sesongen. Kampene spilles i Alicante i Spania.

Avtalen betyr videre at også andre aviser i Amedia, dermed inkludert Rana Blad, kan sende kampene gjennom Direktesport.

Kampene det er snakk om er følgende:

27. januar mot Dynamo Kiev, 3. februar mot CSKA Moskva, 10. februar mot AGF Aarhus.

Har du allerede abonnement på Rana Blad, er du også sikret tilgang til disse tre kampene. Er du ikke abonnent, kan du nå benytte deg av muligheten til å tegne deg opp for gratis tilgang til alt av Rana Blads plussinnhold ut januar måned. Dermed vil du kunne se den første kampen mot Dynamo Kiev gratis

Leserne som tegner seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID. Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes. Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut 1 .februar. Ønsker du å fortsatt være abonnent da, vil du selvsagt få muligheten til å fortsette som betalende abonnent da.

Klikk her for å teste gratis tilgang til Rana Blad.

Tilbudet på gratis innhold ut januar er gitt i forbindelse med at Rana Blad gjenopprettet krav om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold. Dette etter at alle plussartikler i Rana Blad var tilgjengelig for alle fra 28. desember til 6. januar som en følge av dataangrepet mot Rana Blads tjenesteleverandør Amedia.

– Da systemene våre ble rammet, ble tilgangen til plussartikler rutinemessig åpnet for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for. Nå vet vi at vi er i stand til å gi abonnentene som har betalt trygg tilgang til journalistikken. Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis ut januar, uttaler sjefredaktør Marit Ulriksen.

Flere systemer er fortsatt rammet av dataangrepet mot Amedia, som er eier og tjenesteleverandør for norske lokalaviser over hele landet.

Dette har enkelte konsekvenser for eksisterende abonnenter. Blant annet er det på nåværende tidspunkt ikke mulig å si opp abonnementet, og det er heller ikke mulig å bli ny, betalende abonnent

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt, og det er heller ikke mulig å bli abonnent på vårt felles abonnementsprodukt +Alt. Dette jobber vi fortsatt med å finne løsninger på så snart som mulig. Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig både å kjøpe og å si opp abonnementet sitt på våre aviser, uttalte konstituert forbrukermarkedsdirektør i Amedia, Carl Gustaf Eriksson, den 6. januar.

Les mer om dette her: