Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha alpint kultursentrum i Tärnaby - bevilger penger til forstudie

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er i en pressemelding fra Alpint Kulturcentrum i Storuman det fremgår at kommunestyret i Storuman har bevilget 250.000 svenske kroner til en forstudie for å kartlegge et mulig alpint kultursentrum i Tärnaby.

Initiativet kommer fra Helena Nilsson, eier av butikken Trolltrumman.

- Tärnaby har lenge hatt en negativ sprial med et sentrum som tømmes for butikker og aktiviteter. Samtidig har stedet et unikt varemerke takket være sportslige bragder. Tärna IK Fjällvinden har skapt internasjonal skihistorie ved å ha oppfostret verdensstjerner som Anja Pärsson, Stig Strand, Jens Byggmakr, Bengt Fjällberg og Ingemar Stenmark. Det er denne tilgangen til erfaringer, historie og personlige beretninger rundt den alpine virksomheten som vil ta vare på i et Alpint Kultursentrum, uttaler Nilsson.

Forstudien, som det nå bevilges midler til, skal gå over syv måneder og skal undersøke forutsetningene for en varig virksomhet i Tärnaby. Videre skal den kartlegge hva et slikt senter kan inneholde og hvordan det kan komplementere ulike eksisterende aktiviteter.

- Nå har vi tatt det første steget. Jeg har allerede snakket med alle våre verdensstjerner og de stiller seg positive til idéen. Nå handler det om å konkretisere idéen, undersøke hvordan virksomheten skal drives, finne passende lokaler og finansiering. Med et kultursentrum på plass vil det bli en inspirasjon for hele bygda, avslutter Nilsson

Kommentarer til denne saken