Gå til sidens hovedinnhold

Vilde, Marita og Maiken skal fronte Rana Blads nye satsing

I tida som kommer skal Maiken Johansen (49), Vilde Haugen (26) og Marita Skoglund (22) jobbe målrettet med journalistikk som Rana Blad håper og tror i større grad skal nå ut til våre yngre lesere.

– De skal som resten av redaksjonen jobbe med mye, men også spesifikt med stoff som særlig retter mot for eksempel barnefamilier, som saker om skole og barnehage. De skal ha fokus på saker og saksfelt som engasjerer og opptar lesere i yngre segmenter, sier Marit Ulriksen, sjefredaktør i Rana Blad.

Å ansette de tre journalistene er en del av en bevisst strategi for å nå yngre lesere og nye lesere.

– Det er veldig gledelig at vi er i en posisjon hvor vi kan hente dyktige folk. Maiken, Vilde og Marita er en fin trio som utfyller hverandre med både friskt blod og med rutine og erfaring, sier Ulriksen.

De tre journalistene kjenner allerede byen, men vil også komme i kontakt med flere av leserne for å kunne skrive flere saker.

– Det er også hyggelig at alle tre er fra Rana, at de kjenner byen og hva som skjer. De har gode nettverk, men vil komme i kontakt med dere leserne for å få flere innspill, sier Ulriksen.

Maiken sier hun gleder seg.

– Det blir gøy å jobbe med unge og nye kilder og finne saker som fenger og begeistrer, sier hun.

Med sine 26 og 22 år er Vilde og Marita redaksjonens yngste. De tar gjerne imot tips, om alt mulig.

– Vi har våre venner, kjente og nettverk, men vi kjenner jo ikke alle på Mo, sier Marita.

– Vi vil at dere som unge lesere kommer med tips til hva som interesserer dere og hva dere savner i lokalavisa, sier Vilde.

Tips kan sendes til tips@ranablad.no

Kommentarer til denne saken