Gå til sidens hovedinnhold

Mer sommervin

Artikkelen er over 14 år gammel

Sommeren holder brukbart stand, og behovet for viner i de lettere smakskategorier er det dominerende for tiden.

Vinene som er beskrevet under skulle dekke de fleste akutte, gastronomiske behov i sommer; en bra "stridsrasjon" med andre ord.

Sander Riesling Kabinett Trocken 2004 (vnr. 20062) kr. 109,90

Weingut Sander merker sine økologiske viner med ei marihøne, som er blitt deres symbol. En frisk Kabinett Trocken med litt behagelig restsødme og fine dufter av sitrus, epler og jordsmonn. Smaken er på den lette, delikate siden. En liten juvel som serveres på 8-10 grader til fisk- og skalldyrretter som smakssettes med en viss dose chili. 6

La Chablisienne Petit Chablis 2006 (vnr. 30839) kr. 144,90

Petit Chablis lages på druer som er hentet fra de lavest klassifiserte vinmarkene i Chablis, og kan ofte være overprisede, tynne saker. Men produsenten La Chablisienne er til å stole på, og deres Petit Chablis er bedre enn mange Chablis'er. Frisk og god vin med duft av epler, knust stein og smør. Også smaken er frisk og ren, og den behagelige syren kombineres med litt alkoholvarme i avslutningen. Serveres på 10 grader til grillet fisk med en god urtekremsaus. 5

Wittmann Riesling Trocken 2006 (vnr. 20830) kr. 145,-

Produsenten Wittmann holder i likhet med Sander til i Rheinhessen, et område som ofte kommer litt i skyggen av Rheingau og Mosel, men som på sitt beste er fullt på høyde med disse. Ren, frisk og økologisk dyrket Riesling med dufter av eple, lime og fersken, og med en deilig fruktsødme i smaken. Perfekt allround-vin til fisk og skalldyr servert på 10 grader. 6

Lurton Bonarda 2006 (vnr. 32558) kr. 89,-

Ung og fersk Bonarda fra Argentina produsert av brødrene Lurton. Bonarda er en blå drue som det dyrkes en del av i Nord-Italia, og som klarer seg bra i det varme, argentinske klimaet. Fruktig og god vin med duft av kirsebær, plommer og lakris. Laget i en moderne og saftig stil som er lett å like, men med tilstrekkelig syrlighet og fylde til å stå for en smaksstøyt. Serveres på 15-16 grader til for eksempel grillet svinekjøtt. 6

Beaujolais Cuvée Rochebonne 2006 (vnr. 33241) kr.114,-

Frisk og meget god Beaujolais fra den flinke produsenten Trénel. Med dufter av rips, kirsebær og blomster, og med en syrefrisk smak er dette en meget god matvin. Frukten dominerer i hele smakskurven, og tannininnholdet er behagelig lavt. Serveres på 14-15 grader til grillet fisk og sommertapas. 5

Vajra Rosabella 2006 (vnr. 34688) kr. 141,-

Aldo Vajra er mest kjent for sine meget gode rødviner av Dolcetto-, Barbera- og Nebbiolo-viner i ulike prisklasser. Her har han kombinert Nebbiolo og Barbera i en 50/50-miks til en deilig rosévin som går rett inn i Il Mimo-segmentet; det vil si relativt fyldig, syrlig og smaksrik rosé som fungerer aller best til mat. Dufter av rips, kirsebær og sommerlige blomster følges opp av fruktige smaker som sitter lenge. En deilig rosé som takler det meste av lett sommermat med klare grillinnslag. Serveres på 8-10 grader. 6