Med Linn Stokkes hjelp fant publikum veien inn til seg selv

Sjelefred: Linn Stokke nådde inn hos publikum på Nordlands Teaters hovedscene i går. Foto: Øyvind Bratt

Sjelefred: Linn Stokke nådde inn hos publikum på Nordlands Teaters hovedscene i går. Foto: Øyvind Bratt

Artikkelen er over 5 år gammel

Holdt foredrag om Mindfulnes.

DEL

Vinterlys- Framtiden vil være utenkelig om vi ikke lærer dette til våre barn. En forståelse av hvordan hjernen fungerer, og der vi ikke ser på oss selv som sentrum av universet, men som en del av en større helhet, sier Linn Stokke etter et videoklipp rettet mot Mindfulness under næringslivskurset på Nordland Teater i går.

Foredraget/kurset var et samarbeid mellom teateret og Kunnskapsparken Helgeland.

- Mindfulness er en måte å få kontakt med seg selv på, på en ikkedømmende måte, og praktiseres gjennom oppmerksomhet i hverdagen, øvelser og daglig praksis, men man kan ikke gjøre denne reisen uten å gå på toget, sa Stokke til de frammøtte som også fikk en guidet meditasjon gjennom det 2,5 timer lange kurset.

- Det finnes mange slike guidede øvelser der ute, men det viktigste er at du finner noe som passer for deg.

Publikum fant seg godt til rette.

- Legg merke til kroppen din på en enkel og fysisk måte. Vær oppmerksom på pusten din, sa hun og tok publikum med på en reise inn i seg selv.

- Legg merke til at kroppen puster seg selv i et perfekt tempo. Det er ikke pusten din som er det viktigste nå, men oppmerksomheten din. Gi deg selv tid til å føle deg selv på denne måten. Akkurat nå er vi oppmerksomt til stede i kroppen. Denne pusten. Dette øyeblikket.

Timene med Stokke gikk fort.

- Mange tror at for å gjøre Mindfulness må man være på en spesiell måte, men vi må bare være oss selv litt mer. Vi bygger indre kompetanse og lærer oss å gjenkjenne den iboende freden vi har i oss.

70 stykker tok turen til Linn Stokkes næringslivsforedrag.

- Vi hadde ønsket oss tre ganger så mange, sier Tone Jakobsen fra Kunnskapsparken Helgeland.

- Vi rettet oss mot de store arbeidsplassene på Mo og håpet de ble interessert i forbindelse med sykefravær, utbrenthet og alt det der.

De som var til stede kom i hovedsak fra kommunen, banker, helsetjenester og barnehager, samt noen privatpersoner.

- Uansett har det vært en fantastisk opplevelse. rett og slett magisk, og er det ikke magiske opplevelser det skal være på Vinterlysfestivalen?

Artikkeltags