Førstehjelp for følelser

Bedre liv:  Med enkle øvelser kan man bistå seg selv til å få et bedre liv, sier Linn Stokke som kommer til Vinterlysfestivalen. Foto: Kristin Svorte

Bedre liv: Med enkle øvelser kan man bistå seg selv til å få et bedre liv, sier Linn Stokke som kommer til Vinterlysfestivalen. Foto: Kristin Svorte

Artikkelen er over 5 år gammel

Linn Stokke kommer med selvhjelp til ranværinger: - Det gjelder livet dette her. Ikke noe mindre enn det.

DEL

Linn Stokke har lagt skuespillerkarrieren på hylla til fordel for mindfulness og oppmerksomhetstrening.

- Jeg vet egentlig ikke når jeg startet med dette. I grunnen har jeg holdt på med det hele livet, forteller hun.

- Mindfulness er fremmed for mange, men det er en måte vi kan få kontakt med livet vårt på. Det har røtter 2.500 år tilbake i tiden og praktiseres i dag av alt fra næringsliv og helsevesen til norske jagerflypiloter.

Viktig også i næringslivet

Stokke er booket inn til Vinterlysfestivalen. Både med yogaundervisning, næringslivsseminar samt et åpent foredrag for publikum.

- Siden 2010 har jeg holdt foredrag og kurs for en bred gruppe mennesker. Alt fra voldtektssenter til ledergrupper i næringslivet, som alle har møtt meg med et felles ønske om å forstå mer om hvordan vi fungerer og hvordan vi kan navigere mer stødig med klarere tanker og varmere hjerter. Det er det som er mindfulness.

Foredraget heter «Energi og arbeidsglede på jobb og hjemme» og handler om hvordan du med enkle grep kan gjøre endringer som vil føre til nettopp det.

Sjokk, stress og traumer

Ifølge Stokke påvirker mindfulness utallige måter i vårt liv og bistår blant annet om du ønsker å bli en best mulig leder eller sliter med en livskrise. Selv er hun sertifisert og utdannet til å gjøre akkurat dette.

- Jeg jobber i tillegg som traumeterapeut og har syv års terapiutdannelse og en spesialisering innenfor stress og traumeterapi. Mindfulness viser seg å ikke bare å redusere stress og øke vår evne til å leve våre liv med mer fred og glede, det gir også tilgang på et visere livsperspektiv. Vi vokser imidlertid ikke opp med verktøy for å håndtere stress og har ikke førstehjelp for nervesystem og følelser. Heldigvis kan man med enkle øvelser bistå seg selv til å få et bedre liv.

Kvalitetstid med egen kropp

Stokke hevder livet forandrer seg når man begynner med mindfulness.

- Jeg kommer til å fortelle hvordan jeg har forandret meg med mindfulness og hvordan det påvirker livet på alle måter, fra hva jeg spiser til hvordan min opplevelse av situasjoner har blitt. Med indre trening bygger man seg opp en indre kompetanse til å sette sjøbein og leve sitt liv til det beste hver dag. Det gjelder livet dette her. Ikke noe mindre enn det.

Yoga står også på programmet mens hun er på Mo.

- Yoga bistår oss til bedre helse. Man får fred og ro og kommer i dypt nærvær i sin egen kropp. Vi er så travle i hodet hele tiden og yoga hjelper oss ned i kroppen igjen.

- Har du et enkelt mindfulness-tips alle kan klare?

- Ta noen langsomme dype pust hver dag med full oppmerksomhet, sier Stokke og legger til:

- Jeg gleder meg til å komme til Mo. Det er et sted jeg aldri har vært før, og jeg får heldigvis litt tid til å kikke meg rundt. Det ser i alle fall ut som om det er fin natur der, det er en av tingene jeg ønsker å få med meg.

Linn Stokke:

  • Født i 1961, er tidligere kjent som skuespiller, forfatter og sanger.
  • Jobber i dag med mindfulness og yoga, samt traumeterapeut.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken