Rana Kunstforening og Nordland Teater skulle etter planen ønske velkommen til årets Vinterlyskunstner Mikael Persbrandts vernissasje lørdag 11. februar hos Moment, med kunstneren til stede. Utstilling blir det, men kunstneren uteblir. opplyser Isabella Flått i et kort presseskriv. Skuespilleren kjent fra blant annet Beck-serien, Hamilton-filmene og The Hobbit, er årets Vinterlyskunstner.

Mikael Persbrandt, som tidligere har vært gift med Maria Bonnevie, har vist kunsten sin på ulike gallerier i Sverige, så vel som i de andre skandinaviske landene. Hans separatutstilling i Helsingfors betegnes i en pressemelding som en stor suksess. Med en mor som malte, har kunst alltid vært i nærheten i livet hans, men da han bommet på målstreken for å komme inn på Royal Academy of Art i en alder av 19, ble hans vei i livet en annen.

Persbrandts malerier beveger seg mellom det figurative og det abstrakte. Kunstneren har et ekspressivt formspråk, med til tider intense strøk og klare, sterke farger. Mange av arbeidene har en mørk undertone, men han går ofte også mot lyse, mer dekorative uttrykk.

Salgsutstillingen vil henge til og med søndag 13. mars.

Relaterte saker:

Bildeserie

Snart festival igjen. Vi varmer opp med mange kjente Vinterlysfjes fra tidligere år