Gå til sidens hovedinnhold

– Har aldri vært bedre

Artikkelen er over 9 år gammel

Resultatene blant de unge skiskytterne har imponert «lokomotivene».

Fredrik Gjesbakk fra Bossmo & Ytteren og Vegar Bergli fra Skonseng er «lokomotivene» i den lokale skiskytingen. De er de to eldste og har ligget i norgestoppen i sin klasse i mange år. Nå lar de seg inspirere av en rekke strålende resultater både blant juniorene og rekruttene foran helgens norgescuprunde på Simostranda.

Følg norgescupen live her.

I de to første helgene med nasjonale renn, norgescup for junior og Kvalfoss-sprinten for rekruttene, har ni skiskyttere plassert seg blant de ti beste. Ytterligere fem er blant de 21 beste, og én er blitt disket fra en sannsynlig plassering helt i toppen (se fakta).

– Det er utrolig artig å se hva vi har fått til. Det er artig at det kommer noen bak oss og jager. Når det er så mange som gjør det godt, viser det at vi gjør mye riktig, sier Fredrik Gjesbakk.

– Vi har aldri vært sterkere i skiskyting enn nå, fastslår Vegar Bergli, den eneste seniorløperen i Nordland skiskytterkrets.

– Vi har fått et stort miljø på juniorsiden og blant dem som er enda yngre. Det var en kjempehelg for dem som gikk Kvalfoss-sprinten sist helg. Det skjer i det hele tatt mye bra i skimiljøet i Rana, og det er artig å være en del av det, sier Bergli.

Følgende besteresultat har de lokale skiskytterne i år, enten på norgescup (senior og junior) eller Kvalfoss-sprinten (13-16 år):

Bossmo & Ytteren: Marthe Kråkstad Johansen (K13) 2. plass, Fredrik Gjesbakk (M20-21) 3. plass, Sindre Fjellavli (M17) 6. plass, Petter Alfheim (M16) 12. plass, Melanie Hauahei (K15) 13. plass, Heidi Gjesbakk (K17) 15. plass, Frida Sørmo (K16) 16. plass, Haakon Bjerkadal (M19) 21. plass, Martin Engelsen (M16) disket fra trolig topp fem.

Skonseng UL: Simon Ågheim Kalkenberg (M18) 2. plass, Nikolai Frydenlund (M15) 2. plass, Emilie Ågheim Kalkenberg (K15) 4. plass, Hedda Dikvold Jørgensen (K14) 7. plass, Vegar Bergli (senior) 8. plass, Marvin Westermark (M13) 9. plass.