Moderniserer hoppbakkene

Stein Kyrre Ulstad (t.v.) i Polarsirkelen Ski og Pål Homnes i Rana kommune håper å berge hopp- og kombinertsporten i Rana.

Stein Kyrre Ulstad (t.v.) i Polarsirkelen Ski og Pål Homnes i Rana kommune håper å berge hopp- og kombinertsporten i Rana. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Har planer både for Munklia Hoppsenter og Fageråsbakken.

DEL

Nå kan ting være i ferd med å skje med hoppanleggene i Rana. Rana kommune og idretts-Rana er blitt enig om å finne løsninger. Og de trenger ikke være mange år unna.

Helårsanlegg

I prosessen er det diskutert seg fram til konkrete løsninger. Det innebærer at man moderniserer Munklia Hoppsenter til et helårsanlegg, og at man gjør det samme med Fageråsbakken.

Når det gjelder Fageråsen ser man for seg ei opprusting i to faser. Den første handler om å få bakken godkjent til junior-NM neste vinter. Det betyr ikke de store endringene. Men i fase to finnes både ny heis og plast i planene.

– Sist uke hadde vi folk både fra skikrets og forbund for å se på planene. De anbefaler begge det vi har foreslått, sier Pål Homnes, som har jobbet tettest med planene for Rana kommune.

Ser på bakker i Trøndelag

– Det vi jobber med nå er å få et realistisk kostnadsoverslag for begge utbyggingene. I den sammenhengen skal jeg til Trøndelag for å se på en del anlegg og bli orientert om hvordan de har løst den finansielle biten, sier Homnes, som blant annet har planer om å besøke Knyken-anlegget i Orkdal.

Det er B&Y IL som eier Munklia Hoppsenter, mens det er Mo skilag som er bakkeeier i Fageråsen.

Artikkeltags