Tør du å ta helt personlige valg?

Eller liker du å følge trender, men brenner for miljøet? Uansett får du lettest oppfylt ønskene dine i en bruktbutikk. Her i Rana har vi vårt eget bruktvarehus på 1500m2 hvor du ikke bare finner varer i alle kategorier, men så mye, mye mer.

– Vi er en vinterbefolkning som er opptatt av hus og hjem, og vi ønsker å lage det hyggelig rundt oss. Akkurat nå er alt lov. Mange er kreative og lager seg gjerne noe “nytt” ved å sette sammen fine, brukte ting, forteller Grete Lian som er daglig leder på Askeladden.

I mange av hyllene er gjenstandene plassert sammen i harmoniske miljø.

Brukt > nytt

Det er ikke lenger så viktig for oss at det vi kjøper er helt nytt. Om noe, er vinden i ferd med å snu - og brukte ting sees på som like gode som nye. Mange liker en såkalt eklektisk - eller utvelgende, søkende, prøvende - stil, og det finner du på Askeladden.

– Noen av oss har samlet på sett med service som ikke lenger produseres. Kanskje er du heldig og finner den koppen du mangler i bruktbutikken som kan komplettere samlingen din, tipser Lian.

Hun opplyser om at det blir mer og mer akseptert også å kjøpe sengetøy og madrasser brukt.

– Hvis man liker å ligge på hotell, burde ikke brukt sengetøy eller madrass være noe problem, sier hun med glimt i øyet.

Picture frame, Dog breed, Smile, Blue, Fawn, Carnivore

Sissel Åvitsland (t.v.) og Grete Lian sammen med Askeladdens maskot, hunden Thelma

Frihet til å velge

Er du på jakt etter en ny sofa, men ønsker å handle den brukt? En av fordelene med å gjøre det hos Askeladden, er at du kan se, kjenne, og teste ut så mye du vil. Du trenger ikke å få dårlig samvittighet overfor en privatperson fra finn.no eller kjøp og salg på Facebook, som inviterer deg hjem for å selge deg sofaen de ønsker å bli kvitt, og helst ønsker at du tar den med deg ut med det samme.

Spennende framtidsplaner

Askeladden er ikke bare en bruktbutikk. Det er et stort bruktvarehus og et ressurssenter hvor du finner avdelingen Grønn Mani, med litt mer eksklusive retrovarer og samleobjekter, en spennende kaffebar med hjemmelagde kaker og lunsjretter, du finner BUA, en gratis utlånssentral for sports- og friluftsutstyr, og etterhvert når samfunnet åpner litt mer, kanskje en konsert eller et annet arrangement. Framtidsplanene er mange for Askeladden og de gode hjelperne.

– Vi har ikke helt landet på konseptet enda, men eksempelvis har vi muligheter for arrangement med alkoholservering, vi ønsker å ha lørdagskafé med åpen scene, og å leie ut lokalene til private. Og så holder vi på med å få i gang en nettbutikk, forteller Lian.

Picture frame, Interior design, Drinkware, Bottle, Shelf, Handwriting, Shelving, Tableware, Barware, Clock

Kaffebaren har mye deilig på menyen.

Hos Askeladden Ressurssenter finner du:

  • Bruktbutikk med eksklusiv avdeling Grønn Mani
  • Kaffebaren Kaffen & Kruse
  • BUA - gratis utlånssentral for sports- og friluftsutstyr


Les mer her: askeladdenressurs.no


Font, Line

1

2

3

Man finner mye inspirasjon ved å vandre rundt i bruktbutikken.

I kaffebaren henger Skipper Nilsen blant mange gamle gjenstander fra Rana. Litt som et mikromuseum hvor generasjoner kan møtes og mimre eller fortelle om gamle dager.

Messing og kobber er veldig i tiden, og mange maler gjenstandene for å få sitt eget preg på dem.

Picture frame, Building, Blue, World, Art, House, Wood, Wall, Shelf, Shelving
Wood, Plant
Picture frame, Building, Blue, World, Art, House, Wood, Wall, Shelf, Shelving
Wood, Plant

Bunn:

  • 300 gram Digestive kjeks
  • 150 gram smør (smeltet)
  • 2 ss brunt sukker

Fyll:

  • 1 boks søt kondensert melk
  • 4 lime
  • 4 eggeplommer
  • Raspet skall av 2 lime
  • 1 boks søt kondensert melk

Pynt:

  • Krem
  • Sukker
  • Evt. vaniljestang
  • Lime


Deilig Key Lime pai

fra Kamilla på Kaffen & Kruse

Cake decorating supply, Food, Tableware, Dishware, Ingredient, Plate, Table, Recipe
Lag paien hjemme eller stikk innom Kaffen & Kruse på Askeladden bruktvarehus, kanskje har Kamilla laget den for deg?

Knus kjeks og bland med smeltet smør og brunt sukker. Fordel jevnt i en spring/paiform på 20-22 cm. Stek bunnen på 175 grader i ca. 10 minutter og la den avkjøles på rist mens du lager fyllet:

Pisk eggeplommene sammen, rør inn kondensert melk og deretter skall og saft fra lime.

La blandingen trekke i 10 min og ha den så i paiskallet.

Stek videre i ca. 15 minutter. Paien er ferdig når den har en fast hinne oppå, men fortsatt er bløt inni. Avkjøles på rist og settes så i kjøleskap i minst 2 timer før servering.

Ved servering piskes kremfløte sammen med sukker og evt frø fra en vaniljestang. Dekorer med krem og lime, og server umiddelbart.

Ønsker du å være med i neste Heim til deg, eller har du tips til bolig-, livsstil eller interiørsaker vi kan skrive?


Ta kontakt med oss på Rana Blad Marked.


Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet

Personvernerklæring | Informasjonskapsler

Else Yksnøy Johansen

Medierådgiver

974 76 127

else.johansen@ranablad.no

Thomas Bustnes

Medierådgiver

958 07 354

thomas.bustnes@ranablad.no

Rigmor Nygård Hansen

Adm.dir./salgssjef

957 32 224

rigmor.nygard.hansen@ranablad.no

Randi Melinda Urskog

Tekstforfatter/innholdsprodusent

970 91 072

randi.melinda.urskog@ranablad.no

Design og layout: Amedia Kreativ