Material property, Font, Rectangle

Denne herlige gjengen er noen av dem som gjør Askeladden til et godt sted å være. For deg som handler klimasmart til hus og hjem, for deg som kommer innom for en deilig lunsj og alle som har Askeladden som arbeidsplass.

– Et fantastisk sted å være

En skattekiste fylt med både materielle og menneskelige skatter. Her kan du gå på skattejakt for å finne noe unikt. Når kroppen er sliten og sulten melder seg, har Kamilla alltid noe godt på lur i kaféen.

Ikke bare et bruktvarehus, men et sted med sjel. På Askeladden er det høyt under taket og rom for alle. Å ta en kaffe eller utepils i Kaffen & Kruse etter å ha saumfart varehuset gir mange gode følelser. Ujålete og samtidig trendy. Verdensvant, eksotisk og samtidig intimt.

Kamilla på Kaffen & Kruse har alltid gode, hjemmelagde kaker og lunsjretter å by på.

Drinking straw, Picture frame, Egg cream, Food, Table, Tableware, Ingredient, Cocktail, Drink, Wood

Ta en pust i bakken med en deilig kaffe latte i den stemningsfulle kaféen

Lunsjen smaker himmelsk. En kake til dessert kan da ikke skade. Kanskje en kaffe latte med et hint av hasselnøtt eller sjokolade? Har du glemt å ta med godt humør, får du det av Kamilla Fagerland. Kaféens konsept er den unike atmosfæren og den gode og alltid hjemmelagde maten. Kamilla er tilbake fra mammapermisjon og sprudler over av kreativitet og skaperlyst.

Thelma (stjerna i midten) er hele husets maskot. Hennes jobb er å lage god stemning og å hilse på alle som kommer. Her med Gunnar og Rolf Andre.

Alle rettigheter og åpen scene

– Vi har så mange gode idéer om hva som skal skje framover. Menyen er under utvikling. Nå har vi fått alle rettigheter og det er mulig å ta seg en utepils i sola eller kose seg med et glass vin til en hyggelig intimkonsert, forteller hun.

Konseptet Lørdagstoner har hatt stor suksess.

– Her har vi hatt besøk av dyktige lokale artister som Iris Severine, Ronja Larsen, Eliann Breivik og Grener Eriksen, for å nevne noen. Lørdagstoner er også et tilbud for artister som ikke har stått så mye på en scene men som ønsker å prøve seg, gjerne for å presentere egen musikk. Det er bare å ta kontakt hvis man har lyst til å opptre, forteller Kamilla.

Grete Lian er glad for at Askeladden kan være et sted hvor folk trives.

Menneskelige ressurser

Askeladden er så mye mer enn et bruktvarehus med en kafé. Det er også et ressurssenter for mennesker som av ulike grunner har droppet ut av skole eller arbeid. Daglig leder Grete Lian forteller om viktigheten av å se hele mennesket, og hva vi alle kan bidra med.

– Å få mestringsfølelsen, at man kan noe og betyr noe er veldig viktig. Vi tar et stort samfunnsansvar ved å ta imot mennesker fra skolen, fra NAV, fra kriminalomsorgen og annet. Noen blir hos oss, men de fleste skal videre.

Akkurat nå har vi også utplassert noen elever fra videregående, forteller Grete.

Askeladden gir meg en grunn til å stå opp om morgenen

To unge menn som har vært på Askeladden ett år har blant annet fått i oppdrag å sette i stand den elektriske avdelingen i butikken. Her har de samlet alt av elektrisk utstyr, og de tester om alt fungerer før det blir satt ut i hyllene.

– Det er fint at det er så mye forskjellig å gjøre her. Da jeg kom hit hadde jeg hørt blant mine jevnaldrende; at Askeladden, der var det nok kjedelig å være. Men jo lenger jeg har vært her dess bedre trives jeg. Jeg har etterhvert skjønt at jeg kan mer enn jeg tror. Dette er det beste arbeidsmiljøet jeg har vært i. Askeladden gir meg en grunn til å stå opp om morgenen, sier Gunnar.

Automotive design, Tableware, Smile, Product, Table, Eyewear

Gunnar og Rolf Andre har samlet de elektriske artiklene i en egen avdeling i bruktvarehuset. En av jobbene de har er å sjekke om varene funker slik de skal.

Rolf Andre er enig.

– Når klokka er tre-fire om ettermiddagen, er det godt å ha gjennomført en arbeidsdag. Du får en bedre dag i motsetning til hvis du bare har gått hjemme uten å gjøre noe. Kanskje har man ikke så lyst til å dra i starten. Jeg var ikke vant til å ha så mye å gjøre og ble litt pusha i gang. Mange trenger det. Nå synes jeg det er et fantastisk sted å være. Det er godt å komme hit om morgenen. Maskoten vår, hunden Thelma møter oss alltid her. Da kommer hun løpende for å få kos.

Rolf Andre mener han lærer alt fra logistikk til kundeservice på Askeladden. Grete Lian på sin side, sier Askeladden ikke klarer seg uten hjelperne sine.

– Vi har fått servert arbeidsfolket på et sølvfat, og det må Askeladdens hjelpere få vite, smiler hun.

Askeladden Ressurssenter:

  • Bruktvarehus på over 1500 m2
  • Kafé med alle rettigheter og intimkonsert-scene
  • Arbeidstreningssenter med ulike arbeidsoppgaver
  • Tilbyr styling av leiligheter før salg
  • De fineste brukte skattene finner du i nettbutikken Grønn Mani


Nettside: askeladdenressurs.no
Facebook: @askeladdenbrukthandel

Material property, Font

Ønsker du å være med i neste Heim til deg, eller har du tips til bolig-, livsstil eller interiørsaker vi kan skrive?


Ta kontakt med oss på Rana Blad Marked.


Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet

Personvernerklæring | Informasjonskapsler

Else Yksnøy Johansen

Medierådgiver

974 76 127

else.johansen@ranablad.no

Thomas Bustnes

Medierådgiver

958 07 354

thomas.bustnes@ranablad.no

Rigmor Nygård Hansen

Adm.dir./salgssjef

957 32 224

rigmor.nygard.hansen@ranablad.no

Randi Melinda Urskog

Tekstforfatter/innholdsprodusent

970 91 072

randi.melinda.urskog@ranablad.no

Design og layout: Amedia Kreativ