Material property, Font, Rectangle

Tenk å våkne til denne utsikten! Lampene har Ann-Kristin og Frode laget selv ved å surre Taklampa er fra Skeidar. Hjemmesnekret hodegavel av panelrester.

Hytta ved havet

Pusten går lettere. På vei ned bakken mot den stilrene, moderne hytta får du følelsen av at fjell og hav åpner armene sine mot deg. Du blir stående på terrassen og tar et dypt drag av den friske sjølufta. Her i Olvika har Ann-Kristin og Frode funnet sitt paradis.

– Det er så deilig å våkne til denne utsikta om morgenen. Lage seg en god frokost og ta seg en løpetur. I hvert vårt tempo, legger Ann-Kristin Olaisen til, uten å gå videre på om det er hun eller Frode Riise som ligger først i løypa. Det er ikke farten som er det viktige her ute. Her står tiden nærmest stille, og roen senker seg i sinnet.

Utsikten mot Aldersundet er helt upåklagelig.

Et deilig fristed å ta morrakaffen.

Tar naturen inn

Mye av det skyldes den nydelige utsikten, men følelsen av at naturen fortsetter inn i hytta understreker roen. Med Ann-Kristins tryllestav har hytta fått en nordisk og naturlig stil ved hjelp av lyse, duse og nøytrale farger, naturmaterialer og få og enkle møbler. Her er roen beholdt samtidig som ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

– Dette er babyen vår, forteller Ann-Kristin og kan avsløre at hun tar seg av interiøret og det visuelle uttrykket. Mens forloveden Frode, som praktisk nok har bakgrunn som elektriker, sørger for at alt fungerer som det skal.

Paret har to voksne barn hver, så da kan det være fint med en attpåklatt av et kjærlighetsbarn å stelle med.

Interior design, Plant, Building, Furniture, Table, Couch, Flowerpot, Houseplant, Wood, Lighting
Interior design, Cabinetry, Countertop, Property, Furniture, Window, Building, Kitchen, Wood, Tap
Plumbing fixture, Shower head, Bathroom cabinet, Mirror, Property, Cabinetry, Sink, Tap, Lighting

Ann-Kristin Olaisen og Frode Riise har bygget drømmehytta si i Olvika i Aldersundet.

Kjøkken: Kjøkkenet fra Epoq heter Edge Black Ash og er satt sammen ved hjelp av Click-teknologi. – Det var enkelt og ble bra, sier Frode.

Bad: Dusjen er det eneste stedet i hytta hvor veggene ikke er dekket av hvitvokset furu. Her er det våtromsplater. Dusjveggene heter Pyxis og kommer fra Alterna.no – kjøpt gjennom Brødrene Dahl. Fliser fra Flisekompaniet.

Ann-Kristin og Frode har gjort det meste selv på hytta. Det gir en god følelse, forteller de.

Barndomsminner

Det har likevel vært en prosess. Frode hadde gode barndomsminner fra Olvika. Da faren hans ble syk, var han mye der ute for å samle krefter.

– Da pappa døde fikk jeg et enda sterkere forhold til dette stedet, og ønsket å bygge hytte her. Ann-Kristin var ikke helt overbevist til å begynne med, siden hun ikke hadde noen tilknytning til plassen. Tomta var full av sitkagran og det var vanskelig å se for seg hvordan det skulle bli.

– Jeg holdt på i flere år med å rydde plassen her. Begynte med muren, og da vi lagde ramma rundt sa jeg til Ann-Kristin; nå må du engasjere deg, ellers blir det jeg som bestemmer hvordan det skal se ut her, ler Frode.

Denne vasen fra Skeidar var det første Ann-Kristin kjøpte til hytta. Skål i mangotre fra Madam Stoltz er kjøpt på BO Interiør.

Table, Furniture, Cloud, Property, Sky, Window, Building, Comfort, Azure, Wood

Her kan man kose seg med solnedgangen – inne eller ute.

Speilet reflekterer den vakre utsikten. Favorittputa til Ann-Kristin er fra BO Interiør og er av merket Madam Stoltz. De andre er fra Kid. Sofaen heter John og kommer fra Bohus.

En vase fra Tine K. og lysestaker fra Aina Sollie Steen passer på kanelbollene, mens sola leker med skyggene i hytta.

Living room, Wood stain, Cabinetry, Furniture, Countertop, Building, Kitchen, Rectangle, Flooring

TV-benken er malt med betongmaling og har fått nye skinnhåndtak.

Ann-Kristin elsker denne peisen fra Nordpeis. Flisene bak kom derimot i en annen farge enn hun hadde sett for seg, og måtte males for å matche peisen – som er ubehandlet.

Sammen med baderomsinnredningen Lind i matt grå fra MegaFlis finner vi en hylle som Ann-Kristin har malt med betongmaling. Hylla på veggen er også selvlaget.

Selvlaget hylle med figur  fra BO Interiør.

Sengene har Ann-Kristin og Frode snekret selv. Skapet til høyre har Ann-Kristin hvitlasert for at det skal passe inn i resten av interiøret. Gulvet er gjennomgående i hele hytta og er Berry Alloc i fargen Champs Elysses.

Handler gjerne lokalt

Da våknet Ann-Kristin og interiørlidenskapen hennes til liv. Så forelsket hun seg i den hvitvoksede veggen i kvistfri furu, og etter det har hun ikke sett seg tilbake. Den lyse furupanelen er for øvrig gjennomgående i hele hytta, også i taket som har seks graders skråning – noe som skaper en god romfølelse uten å overdrive.

Paret har gjort det meste med hytta selv, men skryter av Byggtorget, Bygger’n K.J. Karlssen og servicen der, samt ProTEKK som har lagt en spesiell folieduk for slike skråtak som hytta har, og som tåler det værharde klimaet.

– Vi har vært opptatte av å handle lokalt, og har gjort det så langt det lot seg gjøre, sier paret. Ann-Kristin handler også mye på BO Interiør, hvor hun kan finne akkurat den vasen som gjør henne litt ekstra lykkelig.

Plumbing fixture, Shower head, Bathroom cabinet, Mirror, Property, Cabinetry, Sink, Tap, Lighting

Bildetekst 1

Bildetekst 2

Ann-Kristin og Frode er godt fornøyd med å ha fått på plass sitt drømmested.

Annonse

Flower, Plant, Nature, Petal, Font
Plant, Flower, Petal, Botany, Poster, Font

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Ønsker du å være med i neste Heim til deg, eller har du tips til bolig-, livsstil eller interiørsaker vi kan skrive?


Ta kontakt med oss på Rana Blad Marked.


Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet

Personvernerklæring | Informasjonskapsler

Else Yksnøy Johansen

Medierådgiver

974 76 127

else.johansen@ranablad.no

Thomas Bustnes

Medierådgiver

958 07 354

thomas.bustnes@ranablad.no

Rigmor Nygård Hansen

Adm.dir./salgssjef

957 32 224

rigmor.nygard.hansen@ranablad.no

Randi Melinda Urskog

Tekstforfatter/innholdsprodusent

970 91 072

randi.melinda.urskog@ranablad.no

Design og layout: Amedia Kreativ