Material property, Font, Rectangle

Fantastiske smaker i vårsola

Fargene som former seg på tallerkenen, luktene som kiler sansene og til slutt den perfekte konsistensen. Det er tid for å lage mat sammen med Jesper. Han jobber som frilanskokk og reiser verden rundt for å kokkelere, noe han elsker å gjøre. Men…

– Jeg er ikke så fan av oppskrifter, sier Jesper Person mens han trakterer kasseroller, panne, komfyr og et utall ingredienser på én gang.

Selv har han nok rent kokkeblod i årene, der han for litt siden løp rundt i matvarebutikken som en unge på påskeeggjakt – og rasket med seg tilsynelatende tilfeldige ingredienser.

Men for alle oss dødelige som ikke er superhelt-kokker, kan det være greit å få det inn med teskje.

– Hvor mye da, Jesper? Hvor lenge?

– Tja. Sånn passe mye. Til det er ferdig. Jaja, litt sånn og litt sånn, kanskje, svarer han mens øyenbrynene stiller seg inn på tankeposisjon.

Etter litt mas har vi til slutt fått dratt en oppskrift ut av Jesper, slik at vi kan ta med oss smakene videre og dele dem med deg, kjære leser. Kos dere og nyt maten og livet i vårsola.

Forrett, evt. hovedrett:

Gnocchi med salat og burrata

4 personer

  • 400 g gnocchi
  • 4 stk burrata (eller annen mozzarella)
  • ½ bunt fersk asparges
  • 1 sitron
  • 4-5 dl vann
  • 2 ss salt
  • 10 cherrytomater
  • ½ rødløk
  • ½ pose sukkererter
  • 5 reddiker
  • ½ pose babyleaf mikset salat (grønnkål, spinat, ruccola)
  • 100 g kviteseidsmør
  • Valgfri garnityr (her har vi brukt gauksyre)

Kok gnocchi etter oppskriften på pakken. Eller bruk dette tipset fra Jesper: De er ferdige når de flyter opp.

Knekk av den nederste delen på aspargesen (ca 3 cm). Kok den 2-3 min. i godt saltet sitronvann. Skyll så i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen og beholde fargen.

Brun smøret.

Skjær opp de resterende grønnsakene og fordel dem sammen med gnocchi på tallerknene. Legg en burrata på toppen. Skjær et godt snitt i osten og hell brunet smør over retten. Topp med garnityr og skallet fra ½ sitron (det ytterste, gule laget).

Server og nyt! En fargerik og fristende forrett til vårens fine stunder!
Cookware and bakeware, Kitchen appliance, Countertop

Jesper-kokken i sitt rette element. Litt vårsol i panna får smilet fram.

Sitronskall setter en spiss på smaken.

Gnocchi toppes med salat.

Hovedrett:

Andebryst med pasta radiatori og ostesaus

4 personer

  • Ca. 600 g andebryst
  • 400 g radiatori eller annen pasta (ukokt)
  • 5 snacksgulrøtter
  • ½ bunt asparges
  • 75 g revet parmesan
  • 10 cherrytomater
  • Sitronsaft
  • Smør
  • Valgfri garnityr (her har vi brukt reddikspirer)

Saus:

  • 4 dl fløte
  • 200 g Philadelphia ost med hvitløk og urter
  • Ferske urter, f.eks. basilikum, timian, kruspersille, salvie

Skjær rutemønster i skinnet på andebrystene. Stek på høy varme uten fett i ca. 3 min. Snu og stek videre i eget fett i ca. 2 min. Ha dem så over i ildfast form og sett i ovnen på 150 grader i ca. 5 min (medium rare). La så hvile under aluminiumsfolie i 10 min. De skal være mørk rosa inni.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Del gulrøttene på langs. Stek asparges og gulrøtter i panne med smør, ca. 3 min. Press over litt sitronsaft og litt mer smør før du steker i ytterligere 3 min. Kutt i mindre biter. Del tomatene i to.

I mellomtiden: lag sausen. Kok/reduser fløten med ca. 25%. Bland i osten og en neve urter. Bland sausen sammen med pasta og grønnsaker og legg på tallerken.

Skjær andebrystene i skiver og dander over pastaen. Riv parmesan over til slutt.

Hvordan kan noe så enkelt smake så godt?

Asparges kokes raskt i saltet vann med sitron.

Gulrøtter stekes i panne, gjerne med riller.

Baked goods, Fast food, Tableware, Ingredient, Recipe, Cuisine, Plate, Dish

Andebrystene dufter deilig der det godgjør seg i ovnen.

Cookware and bakeware, Food, Ingredient, Recipe, Yellow, Frying, Cuisine

Pasta radiatori er formet som små radiatorer og gir god metthet.

Plant, Table, Tableware, Drinkware, Stemware, Botany, Leaf, Dishware, Barware, Lighting
Jespers samboer Lene tryller fram den lekreste borddekkingen. For et team! La deg inspirere, og legg opp til en herlig helaften med gode venner.

Annonse

Flower, Plant, Nature, Petal, Font
Plant, Flower, Petal, Botany, Poster, Font

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Ønsker du å være med i neste Heim til deg, eller har du tips til bolig-, livsstil eller interiørsaker vi kan skrive?


Ta kontakt med oss på Rana Blad Marked.


Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet

Personvernerklæring | Informasjonskapsler

Else Yksnøy Johansen

Medierådgiver

974 76 127

else.johansen@ranablad.no

Thomas Bustnes

Medierådgiver

958 07 354

thomas.bustnes@ranablad.no

Rigmor Nygård Hansen

Adm.dir./salgssjef

957 32 224

rigmor.nygard.hansen@ranablad.no

Randi Melinda Urskog

Tekstforfatter/innholdsprodusent

970 91 072

randi.melinda.urskog@ranablad.no

Design og layout: Amedia Kreativ