Material property, Font, Rectangle

Høstinspirasjon i matfatet

Med inspirasjon fra hele verden kombinert med en kjærlighet til lokal og kortreist mat tryller Jesper Person fram de lekreste retter med letthet, enten han er på storkjøkkenet eller ved ei bålpanne i skogen. Nå viser høstfargene seg, og med den friske luften kommer dufter av sopp, bær og mørt reinkjøtt.

– Vi bor i verdens beste matfat, og da er det artig å kunne bruke det, sier Jesper. Han jobber som frilanskokk og reiser verden rundt, blant annet sammen med Yamahas fabrikkteam i enduro.

– Her har jeg laget mat både i telt med gassbluss og i lastebil med litt mer utstyr. Man lærer seg å være kreativ.

Denne gangen dro vi ut i skogen, tok med oss reinkjøtt fra Arv og fyrte opp bålpanna. Ser det ikke fantastisk ut? Dette kan du fint lage selv! Oppskriftene får du av Jesper her.

Deilige dufter sprer seg i skogen.

  • 100 g suovas (hovedrett 300 g)
  • 300 g kantareller (hovedrett 500 g)
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 ss margarin
  • 2 dl vann (hovedrett 3 dl)
  • 1,5 dl fløte (hovedrett 3 dl)
  • 1 ss maizenajevning
  • 1 ss kantarellkraft (evt kjøttbuljong)
  • Fersk persille
  • Fersk timian til pynt
  • Salt og pepper

Enkel forrett eller middag på bålpanne:

Soppsuppe med sprøstekt reinskav fra Arv

4 personer, 15 min

Food, Recipe, Ingredient, Tableware
Servér med litt godt brød hvis du ønsker det.  

Stek suovas til den er sprø. Bruk gjerne margarin eller olje siden bålpanna blir svært varm og smør kan svi seg.

Grovhakk sopp, løk og urter. Fres i margarin, krydre med salt og pepper.

Tilsett buljongkraft og vann, la det koke inn.

Tilsett fløte og varm opp.

Cookware and bakeware, Kitchen utensil, Food, Leaf, Recipe, Ingredient, Cuisine, Grass, Tableware, Cooking
Cookware and bakeware, Food, Plant, Recipe, Cuisine, Cooking

Den beste maten lages med enkle midler og gode råvarer.

Mat som er laget ute smaker ekstra godt!

Reinkjøtt fra Arv

  • 700 g indrefilet eller ytrefilet av rein (eller 150-180 g pr. person)

Duchesse-vårruller

  • 8 mellomstore poteter  
  • 150 g valgfri sopp
  • 2 stk kinesisk hvitløk
  • 100 g margarin
  • 5 eggeplommer
  • Egg til pensling
  • 100 g Peccorini (Parmesan)
  • Urter (f.eks. rosmarin og persille)
  • En pakke ferdig vårrullpapir

Tilbehør

  • 200 g valgfri sopp
  • Valgfrie grønnsaker
  • Tyttebær til pynt
  • Urter til grønnsakene

Annet

  • Olje til fritering
  • Sprøytepose
  • Salt og pepper

Middag i det fri:

Indre/ytrefilet av rein fra Arv med duchesse-vårruller

4 personer, 40 min (inkl. koking av poteter)

Leaf vegetable, Natural foods, Food, Tableware, Ingredient, Recipe, Plate, Cuisine, Dish, Beef
P.S. Husk å ha med nok ved!

Duchesse-vårruller

(Vårrullene kan eventuelt gjøres klar hjemme før du drar).

Skrell og del potetene i like store biter og kok dem møre. Mos potetene og bland inn smør og egg.

Fres sopp, hvitløk og urter, og bland det i mosen sammen med revet parmesan.

Fyll en sprøytepose med mosen og press den ut på et vårrullpapir. Pensle kantene med pisket egg og brett sammen.

Friter vårrullene i olje.

På bålet

Stek vårrullene i stekepanne på bål.

Kutt opp grønnsakene i store biter. Legg dem i dobbel aluminiumsfolie sammen med en smørklatt, salt og pepper og evt litt urter. Legg pakken i glørne i ca 20-30 min.

Grill fileten over rist på bålpanne med salt og pepper i ca. 3 min (ca 1,5 min på hver side).   

Pynt med litt tyttebær, server og nyt!

Glasses, Plant, Sunglasses, Goggles, Smile, Charcoal, Hat, Ash, Tree, Cooking
Natural foods, Staple food, Leaf vegetable, Ingredient, Green, Recipe, Cuisine, Dish, Plant

Ytrefilet av rein fra Arv blir som smør under kniven.

Salt og pepper er viktige følgesvenner på tur.

Grønne vitaminbomber er godt å ha med.

Ønsker du å være med i neste Heim til deg, eller har du tips til bolig-, livsstil eller interiørsaker vi kan skrive?


Ta kontakt med oss på Rana Blad Marked.


Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet

Personvernerklæring | Informasjonskapsler

Else Yksnøy Johansen

Medierådgiver

974 76 127

else.johansen@ranablad.no

Thomas Bustnes

Medierådgiver

958 07 354

thomas.bustnes@ranablad.no

Rigmor Nygård Hansen

Adm.dir./salgssjef

957 32 224

rigmor.nygard.hansen@ranablad.no

Randi Melinda Urskog

Tekstforfatter/innholdsprodusent

970 91 072

randi.melinda.urskog@ranablad.no

Design og layout: Amedia Kreativ