Material property, Font, Rectangle

Bildetittel: Bildeteksten.

Gjenbruk er miljøvennlig og godt for lommeboka

La deg inspirere til hvordan du kan oppgradere interiøret med maling, spray og folie, og få ekspertens tips til hvordan du lykkes med prosjektene.

Gjenbruk er trendy som aldri før. Ved å fornye og bevare gamle møbler og gjenstander i stedet for å kaste dem, forlenger du levetiden og reduserer ditt totale forbruk.

– Mange har hatt lett for å kjøpe nytt. Vi ønsker å inspirere til å tenke gjenbruk og å fikse det man allerede har. Gjenbruk og redesign er både miljøvennlig og godt for lommeboka, sier daglig leder Tommy Fredriksen ved Happy Homes Beleggsenteret i Mo i Rana.

På Beleggsenteret finner du alt du trenger til prosjektene dine, enten du skal male, beise, foliere, tapetsere eller legge nytt gulv. I stedet for å kjøpe inn nytt, oppfordrer Fredriksen flere til å ta malekosten, sprayboksene eller folien fatt, og gi nytt liv til gamle favoritter. Eller gjøre gjenstander som har gått ut på dato trendy igjen.

Tilbyr gratis hjemmebesøk

Er du i tvil når du skal gjennomføre prosjektene dine, tilbyr Happy Homes Beleggsenteret gratis hjemmebesøk for sine kunder. Enten det gjelder mindre prosjekter som redesign av småmøbler og pyntegjenstander, eller større prosjekter som maling og oppussing.

– Vi har ansatte som er utdannet malere, byggtapetserere og gulvleggere, så dersom du har spørsmål om et prosjekt, eller trenger tips, råd og inspirasjon, er det bare å spørre, påpeker Fredriksen. Beleggsenteret kan hjelpe deg med alt fra konsulentarbeid og planlegging av ditt prosjekt til utførelse.

– Vi utfører malerarbeid, tapetseringsarbeid, gulvlegging, flislegging, snekker- og innredningsarbeid, helrenoveringsarbeid. Men vi kan også gi deg gode tips hvis du skal utføre små eller store prosjekter på egen hånd. Skap din egen stil med folie: Kontaktplast, møbelfolie, dekorfolie, dekorplast og dekkfolie. Kjært barn har mange navn. Med folie kan du enkelt fornye møbler og interiør hjemme til en billig penge.

– Vi har et godt utvalg av folie som gir deg muligheten til å velge og vrake blant mange ulike design, sier Fredriksen. Ved å fornye møblene med kontaktplast i stedet for å bytte dem ut, er du også med på å bekjempe bruk og kast-samfunnet, påpeker han. Samtidig påpeker han at du må vurdere bruken på det du ønsker å foliere. Husk å lese om produktet først så du er sikker på at det du kjøper er beregnet til overflater som tåler mye.

Wood stain, Rectangle, Lighting, Floor, Flooring
– Selv hadde jeg et kirsebærfarget bord, som jeg ble skikkelig lei av. Istedenfor å kjøpe et helt nytt bord, dekket jeg bordplaten med folie, og resultatet ble superbra, sier han.

– Folie er laget av plast, så man må være forsiktig med varme slik at den ikke smelter. Skal folie brukes på flater som er utsatt for tøffere bruk, kan man eventuelt vurdere en annen løsning. Når du skal montere folien, er det nøye rengjøring og en god dose tålmodighet som gjelder.

– Rengjøring er veldig viktig. Er det fett og skitt på overflaten får du problemer med at folien ikke vil sette seg ordentlig, og det kan oppstå luftbobler. Jobben blir også mye enklere med riktig verktøy, så kjøp gjerne et verktøysett til dekorsett. Men dersom det likevel skulle oppstå luftbobler, har Fredriksen et ess i ermet.

– Får du en liten luftboble, kan man ta en nål og stikke hull i den.

– Man kan også bruke litt zalovann for å gni ut folien. Det er veldig vanlig i bilfolieindustrien, og da sprayer du rett og slett på et tynt lag med Zalo, slik at folien ikke fester seg ordentlig før du stryker den ut.

Gi gamle ting nytt liv med spraymaling eller maling

Det er nesten ingen grense for hva som kan stå opp fra de døde med litt spraymaling.

– Stoler, lysestaker, blomsterpotter, lamper og vaser er bare noen eksempler på hva du kan spraymale, sier Fredriksen. Happy Homes Beleggsenteret har spraylakk som passer for all slags materiale og underlag.

– Spraymaling er perfekt når du skal fornye småmøbler og pyntegjenstander. Det går kjemperaskt, og det er enklere å komme til i vanskelige kriker og kroker enn hvis du skal male med pensel. Fredriksen har noen nøkkeltips til deg som skal male med spray.

– Det aller første du må gjøre er å vurdere produktet og materialet som skal sprayes, og finne det rette produktet. Er det tre eller metall? Skal det brukes og håndteres mye, eller er det en pyntegjenstand? Når du så skal sette i gang med sprayingen, er det rengjøring, risting og spraying fra riktig avstand som gjelder.

– Rengjør tingen som skal sprayes ordentlig, og sørg for at gjenstanden er tørr før du starter. Deretter er det bare å riste sprayflasken godt, og spraye fra cirka 30 cm avstand. Fredriksen anbefaler vanligvis tre lag med lakk eller maling.

– Stå gjerne ute eller i en garasje når du holder på. Hvis du står inne, må du dekke godt til alt rundt deg og sørge for god ventilasjon. Skal du fornye et rom, eller kanskje et møbel, når du langt med riktig maling.

Joint, Smile, Shoulder, Tableware, Gesture

– Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen farger til hjemmet ditt, og kan komme innom på gratis hjemmebesøk for befaring. Våre profesjonelle malere gjør gjerne jobben for deg, og sikrer et godt resultat. Frisk opp gamle tremøbler med olje, trebehandling og beis Har du gamle tremøbler som begynner å bli slitne, er det mye som kan fikses med olje, trebehandling og beis, tipser Fredriksen om.

– Olje og beis kan brukes enten man vil restaurere treverket tilbake til sin opprinnelige stil eller kanskje man heller vil gi det en ny overflate. Tre er et levende naturmateriale, og det er derfor viktig at det blir behandlet riktig.

– Riktig grunnarbeid er viktig, som rensing med en møbelrens eller fjerning av gammel maling og lakk. Hos Happy Homes Beleggsenteret har de lang erfaring med treverk, og Fredriksen anbefaler å spørre om råd dersom du er usikker.

– Det er viktig med rett input og gode råd før du begynner. Du må vite hva slags treslag du skal behandle for at du skal få resultatet du ønsker. Olje og beis skal fremheve trestrukturen, men noen ganger er det kanskje bedre å bruke maling.

– Hvis du ønsker hjelp av oss, kan ta for eksempel ta et bilde av møbelet du skal behandle. Eventuelt kan du ta med en del av møbelet, som for eksempel en skuff.

Happy Homes

Beleggsenteret

 • etablert i 1986 og har i dag 16 ansatte.
 • Hos oss finner du fagfolk med lang erfaring og utdanning som malere, byggtapetserere og gulvleggere.
 • Kontakt oss:
  Adresse: Myra 5, 8610 Mo i Rana Telefon: 75 15 25 65
  Epost: post@beleggsenteret.no

  Åpningstider:
  Man-Ons, Fre: 07:00-17:00 Torsdag: 07:00-19:00 Lørdag: 10:00-15:00

Happy Homes Beleggsenteret

Nettside: happyhomes.no
Facebook: @beleggsenteret

Vehicle registration plate, Automotive exterior, Rectangle, Font

Ønsker du å være med i neste Heim til deg, eller har du tips til bolig-, livsstil eller interiørsaker vi kan skrive?


Ta kontakt med oss på Rana Blad Marked.


Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet

Personvernerklæring | Informasjonskapsler

Else Yksnøy Millerjord

Medierådgiver

974 76 127

else.johansen@ranablad.no


Thomas Bustnes

Medierådgiver

958 07 354

thomas.bustnes@ranablad.no

Rigmor Nygård Hansen

Adm.dir./salgssjef

957 32 224

rigmor.nygard.hansen@ranablad.no

Randi Melinda Urskog

Tekstforfatter/innholdsprodusent

970 91 072

randi.melinda.urskog@ranablad.no

Design og layout: Amedia Kreativ