Material property, Font, Rectangle

Karens julehus
på landet

I landlige omgivelser skaper Karen Eide Løkaas den magiske julestemningen i et julehjem fylt med gamle og nye ting, og ikke minst folk hun er glad i.

Interiørentusiast Karen Eide Løkaas bor på et gardstun ute på landet i Hemnes. Hun er oppvokst på gård på Jæren, og trives godt i landlige omgivelser, med låve, tømmerbygg og traktor.

Window, Wood, Toy, Mammal, Fawn

– En gang ønsker jeg å ha julemarked her, sier hun og ser utover det idylliske gardstunet på 4000 mål, som nå er pyntet til jul.

Her er det nesten umulig å ikke kjenne følelsen av ekte julestemning. Nesten som den man fikk i barndommen. I magiske juleomgivelsene ligger forholdene til rette for å feire en av Karens favoritthøytider.

– Julen er koselig, men jeg setter faktisk mest pris på forberedelsene. For meg er egentlig hele desember like viktig. Kosen og forventningene inn mot jul. Det å pynte til jul, bake julebakst og samle venner og familie.

Nostalgisk jul

Til daglig jobber Karen i Okstindan natur-og kulturpark, men på fritiden bruker hun mye tid på å pynte og stelle hjemme. Interiør har blitt en hobby, og på Instagramprofilen @Karenslilleverden deler hun inspirerende interiørbilder fra hjemmet sitt.

– Jeg er veldig glad i å pynte for å utfolde meg kreativt, spesielt i julen, sier hun og fortsetter:

– For meg handler julepynt om tradisjon og stemning. Når Karen pynter til jul, er det naturelementer, levende lys og nostalgiske elementer som gjelder.

– Jeg har forsøkt å ha en “ren” stil med matchende kuler på treet. Det ser fint ut i interiørblader, men det er ikke noe for meg, sier hun og ler:

– Jeg liker å blande gammelt og nytt, og trekker inn naturelementer som granbar, kongler og blomster. Jeg liker å holde det enkelt og lar de samme fargene og materialene gå igjen i pynten.

Hjemme i stua til Karen står moderne innslag i skjønn harmoni med gamle. Hun har blant annet et gammelt servise med blå dekor, som hun har arvet av bestemoren sin. “Dukkehodet” på juletreet er etter faren hennes som døde i 2019.

– Alt vi har av gamle ting har vi arvet av min og Håvard sin familie. Noen av de gamle julekuler har gått fra generasjon til generasjon. De blir ekstra spesielle for meg. Men her har hun også plass til litt hjemmelaget julepynt.

– Jeg liker godt det lille røde huset som min sønn har laget på skolen da han var liten.

Tar naturen inn i stua

For Karen er naturelementer noe av det viktigste for å skape den gode julestemningen. Det blir ikke jul uten, mener hun.

– Jeg må alltid ha masse blomster i jula. Amaryllis, einer, kongler og mose. Mye av det jeg dekorerer med henter jeg inn fra skogen. Og selvfølgelig må du ha både julemusikk og levende lys.

– Jeg har et høyt forbruk på levende lys i jula. Kubbelys, telys og stearinlys plasseres i hver krik og krok. Så bruker vi selvsagt led-lys i rom der vi ikke befinner oss så ofte.

Lunt og varmt

Et av Karens ønsker er at huset skulle ha følelsen av å være åpent, lunt og varmt i julen.

– Jeg vil at folk skal kose seg og slappe av. De skal ikke føle på noe stress. Det er viktig for meg, sier hun.

Alle skal ha det bra og føle seg inkludert når de er hjemme i julestua til Karen. Og juledekorasjonen er med på å skape den gode, varme og lune julestemningen.

– Julen er den tiden i året hvor man virkelig får roet ned og vært med hverandre. Jeg ser frem til å bake julekaker, og å samle familie og venner.

Natural landscape, Water, Sky, Cloud, Tree, Twig, Watercourse, Lake, Plant, Snow

Ønsker du å være med i neste Heim til deg, eller har du tips til bolig-, livsstil eller interiørsaker vi kan skrive?


Ta kontakt med oss på Rana Blad Marked.


Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet

Personvernerklæring | Informasjonskapsler

Else Yksnøy Millerjord

Medierådgiver

974 76 127

else.johansen@ranablad.no


Thomas Bustnes

Medierådgiver

958 07 354

thomas.bustnes@ranablad.no

Rigmor Nygård Hansen

Adm.dir./salgssjef

957 32 224

rigmor.nygard.hansen@ranablad.no

Randi Melinda Urskog

Tekstforfatter/innholdsprodusent

970 91 072

randi.melinda.urskog@ranablad.no

Design og layout: Amedia Kreativ