Material property, Font, Rectangle

Lokal interiør-instagrammer

Maiken Bråten

Driver instagramkontoen juleuniverset

Slik beskriver hun seg selv:

Jeg er 26 år. Jeg jobber som helsefagarbeider i kommunen, samtidig som jeg studerer vernepleie deltid på UiT. Jeg bor sammen med min samboer i en enebolig på Ytteren. Vi kjøpte huset sammen i februar 2017.

Etter vi flyttet hit har interiørinteressen virkelig vokst. Gjennom årene har vi pusset opp store deler av huset. Samboeren står for snekringen, mens jeg står for maling og mesteparten av idéene og interiøret. Det første prosjektet vi startet med var kjelleren som gikk fra råkjeller til kjellerstue og bod. Nå holder vi på med å pusse opp kjøkken, noe som blir det siste store prosjektet på en god stund. Krysser bare fingrene på at alt blir ferdig før jul.

Juleuniverset

Ideen bak instagramkontoen juleuniverset kom etter jeg var i en ulykke på fjelltur der jeg blant annet slo hjernerystelse. Det var utrolig kjedelig å etterpå måtte ligge hjemme med restriksjoner om å ikke anstrenge seg, se på tv eller være for mye på mobilen. Jeg prøvde å fylle dagene med koselige ting som å fyre i peisen, ta lange bad og ikke minst; glede meg til jul. Jeg ønsket en plass på instagram der jeg kun fikk opp juleinnhold, men siden det ikke var mange som delte juleinspirasjon i oktober, tok jeg saken i mine egne hender. Jeg lagde den egentlig mest for min egen del. Det er utrolig gøy at flere følger juleuniverset og får inspirasjon og julestemning av det jeg deler.

Jeg har så lenge jeg kan huske elsket julen. Det har alltid blitt gjort stor stas på julen gjennom oppveksten, noe jeg har tatt med meg videre i mitt voksne liv. Jeg gleder meg til vi får barn selv, slik at jeg kan videreføre det til våre egne barn. Jul har alltid bestått av tradisjoner og familietid, som kanskje er det jeg elsker mest med julen. Jeg har en stor familie, med skilte foreldre og fem herlige søsken, det er så koselig når alle får til å samles.

Baked goods, Food, Plant, Recipe, Cuisine, Ingredient, Wood, Dish

Inspirasjon

Min interesse for interiør kommer kanskje fra moren min. Mamma har alltid vært opptatt av å gjøre det koselig og å ha det fint i huset. Hun er også veldig kreativ og lager mye hjemmelagde prosjekter som jeg inspireres av. Jeg har også en søster og en bestevenninne som er minst like glad i interiør og jula som meg. Det er så koselig å ha noen som blir like gira når juleinteriøret kommer smygende inn i butikkene i oktober.

Jeg inspireres også av andre på sosiale medier. Instagram-kontoen min har gjort at jeg har nådd ut til mange andre kontoer som også deler juleinspirasjon.

Light, Orange, Lighting, Decoration, Candle, Drinkware, Red

I år gleder jeg meg ekstra mye til juleroen senker seg. Det har vært en hektisk høst med mye sykdom og samlinger på studiet. I år blir starten av desember tilbragt i Harstad på samling, før siste eksamen avlegges 8. desember. Når jeg kommer hjem skal juletreet opp, det har jeg fortjent! Kanskje litt tidlig vil noen påstå, men jula farer forbi så fort, så jeg vil nyte juletreet så lenge jeg kan. Jeg elsker å stå opp om morgenen ikledd julepysj, åpne adventskalenderen og se juletreet stå der i all sin prakt. I år kommer jo også endelig "Jul i Blåfjell" tilbake på NRK, så det blir absolutt årets julekalender på TV.

I tillegg har jeg to søsken som har flyttet til Stavanger og Karmøy, det blir så godt å få dem hjem til jul! I år har vi kjøpt nytt spisebord, så nå har vi plass til alle sammen rundt bordet på det splitter nye kjøkkenet.

Ønsker du å være med i neste Heim til deg, eller har du tips til bolig-, livsstil eller interiørsaker vi kan skrive?


Ta kontakt med oss på Rana Blad Marked.


Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet

Personvernerklæring | Informasjonskapsler

Else Yksnøy Millerjord

Medierådgiver

974 76 127

else.johansen@ranablad.no


Thomas Bustnes

Medierådgiver

958 07 354

thomas.bustnes@ranablad.no

Rigmor Nygård Hansen

Adm.dir./salgssjef

957 32 224

rigmor.nygard.hansen@ranablad.no

Randi Melinda Urskog

Tekstforfatter/innholdsprodusent

970 91 072

randi.melinda.urskog@ranablad.no

Design og layout: Amedia Kreativ