Human body, Flash photography, Nose, Lip, Eyelash, Neck, Jaw, Sleeve, Happy, Gesture

Amanda Ginsburg

5. august | kl. 20.00

Jernvaren

Foto: Elvira Glante

”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.”

Fra begrunnelsen for Sveriges kompositörer och textförfattares jazzpris, 2018

Den svenske vokalisten og Grammis-vinneren Amanda Ginsburgs karriere kan trygt sies å ha hatt en «flying start». Ikke bare vant hun den svenske Grammisprisen for «Årets Jazz» med sitt debutalbum «Jag har tenkt på en ting» i 2018, men fulgte like gjerne opp med nok en Grammis i samme kategori for sin oppfølgingsplate «I det lilla händer det meste» fra 2020.

Flash photography, Water, Sky, Smile, Azure, Sleeve, Happy, Travel

Foto: Elvira Glante

Ginsburgs musikk ligger godt forankret i svensk jazztradisjon, og fortsetter i fotsporene som Monica Zetterlund trådte opp på 60-tallet og som eksempelvis Lisa Ekdahl fornyet interessen for på 90-tallet, der jazz, folkemusikk, vise og pop-elementer smeltes elegant sammen. Til Hemnesjazz kommer hun i kvartett sammen med et fantastisk knippe svenske jazzmusikere som også er å høre på Ginsburg sine utgivelser; Filip Ekestubbe på piano, bassisten Ludvig Eriksson og trommeslageren Daniel Fredriksson. Da er det bare å glede seg.

Trioen:
Filip Ekestubbe (piano)
Ludvig Eriksson (bass)
Daniel Fredriksson (trommer)

Annonse

Product, Font, Gesture
Human, Font, Entertainment, Music

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Styret i Hemnes Jazzforum 2022:
Leder
: Magnar Skreslett | Nestleder: Hanna Skjæran | Kasserer: Tom Horseng | Sekretær: Rune Furuhatt | Styremedlem: Marte Præsteng, Karina Sørensen, Tora Bang Drage | Varamedlem: Erik Nilsson, Solveig Tamnes

Et magasin for Hemnesjazz 2022

Ansvarlig redaktør: Rune Furuhatt
Redaksjon: Rune Furuhatt, Oddmar Nogi Sjåvik og Magnar Skreslett
Forsidefoto: Helge Lien
Grafisk design og produksjon: Amedia Kreativ