Vision care, Facial expression, Hair, Glasses, Goggles, Sunglasses, Smile, Sleeve, Eyewear, Gesture

Falkevik

4. august |  kl. 22.00

Jernvaren

Foto: Julie Hrncirova

(…) some of the most luscious modern piano trio playing I've heard in a while.

London Jazz News, 2018.

Jazztrioen Falkevik – med pianist og vokalist Julie Falkevik Tungevåg i spissen - er ikke den sedvanlige pianotrioen du antakelig assosierer betegnelsen med.

Med popens melodiøsitet og låtstrukturer, med rockens energi og progressive instrumentaltema, med ambiente elektronikapartier og «soundscape-eksperimentering», får bandmedlemmenes jazzimprovisasjoner en spennende tekstur å boltre seg i. Rent sonisk kan lydbildet gi assosiasjoner til det moderne «crossover soundet» som ble introdusert av jazzpianist-iconet Brad Mehldau med den nyskapende utgivelsen «Largo» i 2002, men at Falkevik eier sitt eget unike uttrykk, hersker det ingen tvil om.

Falkevik-trioen har flere forfriskende musikalske ess i ermet, som gjør at trioen ikke oppleves som en ren trio, men noe langt mer. For det første overasker trioens bandleder, låtskriver, tangentist Julie Falkevik, også med sin uttrykksfulle vokalformidling og som tekstforfatter. Og nettopp vokalen står sentralt i de fleste av Falkeviks komposisjoner. At pianisten og trommeslageren også håndterer elektronisk instrumentering, tilfører lydbildet en ekstra dimensjon, som tar pianotrio-konseptet langt ut av sitt vante habitat.

Falkevik slapp i oktober 2018 sitt debutalbum «Louder than I`m used to» til blant annet terningkast 5 i Dagsavisen og i Aftenposten. Siden har Falkevik turnert mye i Norge, Sveits og Tyskland og har fått mye positiv omtale i internasjonal musikkpresse. Nå gjester de altså Hemnesberget og Hemnesjazz. Så gjør dere klare til en fascinerende og alt annet enn ensformig konsertopplevelse på Jernvaren.

Besetning:
Julie Falkevik Tungevåg (piano, vokal og elektronikk)
Ellen Brekken (kontrabass og elbass)
Marius Trøan Hansen (trommer og elektronikk).

Annonse

Performing arts, Music artist, Hand, Gesture, Entertainment, Finger, Font
Gesture, Poster, Font, Sky, Happy, Entertainment

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Styret i Hemnes Jazzforum 2022:
Leder
: Magnar Skreslett | Nestleder: Hanna Skjæran | Kasserer: Tom Horseng | Sekretær: Rune Furuhatt | Styremedlem: Marte Præsteng, Karina Sørensen, Tora Bang Drage, Solveig Tamnes | Varamedlem: Erik Nilsson

Et magasin for Hemnesjazz 2022

Ansvarlig redaktør: Rune Furuhatt
Redaksjon: Rune Furuhatt, Oddmar Nogi Sjåvik og Magnar Skreslett
Forsidefoto: Helge Lien
Grafisk design og produksjon: Amedia Kreativ