Åpningskonsert

Med "Music Camp"

4. august |  kl. 18.00

Samvirkelagsbakken

Foto: Tore M. Furuhatt

Endelig er det klart for festivalåpning på Hemnesbergets flunkende nye utescene «Samvirkelagsbakken»! Scenen er designet av Tanken Arkitektur og realisert med støtte fra Sparebankstiftelsen, Nordland fylkeskommune og Hemnes kommune. Ut over dette er den bygget ved hjelp av god gammeldags dugnadsånd, en verdi Hemnesværingene er viden kjent for og stolt over, så nå gleder festivalarrangører, artister og publikum seg stort til å ta det unike sceneanlegget i bruk.

Festivalen åpnes selvsagt med brask og bram og med en konsert der lokal ungdom, forsterket med ungdom fra Oslo og Bodø, framfører musikk som de har innstudert etter tre heftige og lærerike dager på seminar. Seminaret «Music Camp» er arrangert i regi av Hemnesjazz og Nordnorsk Jazzsenter og ledes av årets Festivalartist Shannon Mowday og trommeslageren Øyvind Venås. Målet er gjennom dette prosjektet å skape et nettverk av unge musikere, som kan dele felles interesser og lære seg rytmisk musikk og improvisasjon på morsomme, engasjerende og nye måter.

Flash photography, Hairstyle, Eyelash, Black-and-white, Style

Shannon Mowday. Foto: C.F. Wesenberg

Shannon Mowday er blant annet saksofonist, en høyt anerkjent arrangør og bandleder. Hun har dessuten over 25 års erfaring som musikkpedagog og brenner særlig for å få jobbe i møte med unge musikere. Hun har en unik evne til å oppmuntre og få frem hver enkelt stemme i et ensemble, og regelrett former musikken rundt den enkelte musikers nivå og styrker. Mowday har ellers opptrådt og spilt sammen med mange store internasjonale artister, og har alltid egne kritikerroste prosjekter på gang, noe vi også får erfare gjennom festivalen.

Musical instrument accessory, Band plays, Membranophone, Idiophone, Drum, Cymbal, Musician, Drumhead, Purple

Øyvind Venås. Foto: Henriette Furuhatt

Øyvind Venås er en allsidig Tromsø-basert trommeslager fra Nordmøre, mest kjent for sitt memepop-band T4LKSHOW. Ved å lage fengende musikk til populære memes og morsomme talevideoer, har Øyvind markert seg som en av Nord-Norges mest innovative musikere. Han har for så vidt lang erfaring i ulike band og som lærer og veileder i musikk. I tillegg til trommer har han syslet en god del med både gitar, bass og piano og har en egen evne til også å spille på humor og skape musikkglede i de settingene han befinner seg i, det være seg som pedagog eller i bandsammenheng. Med Venås sin lekne og kreative tilnærming til musikk og Mowdays lidenskapelige og metodiske fokus, utgjør dette en uslåelig instruktør-duo som kan bringe de unge musikerne til nye høyder til glede for både dem selv og ikke minst for oss alle som kommer for å høre på. Hjertelig velkommen til festivalåpning og konsert skal dere være!

Annonse

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Styret i Hemnes Jazzforum 2022:
Leder
: Magnar Skreslett | Nestleder: Hanna Skjæran | Kasserer: Tom Horseng | Sekretær: Rune Furuhatt | Styremedlem: Marte Præsteng, Karina Sørensen, Tora Bang Drage, Solveig Tamnes | Varamedlem: Erik Nilsson

Et magasin for Hemnesjazz 2022

Ansvarlig redaktør: Rune Furuhatt
Redaksjon: Rune Furuhatt, Oddmar Nogi Sjåvik og Magnar Skreslett
Forsidefoto: Helge Lien
Grafisk design og produksjon: Amedia Kreativ