People in nature, Flash photography, Hair, Lip, Eyebrow, Happy, Grey, Style, Black-and-white

Liv Hauge Ensemble

Hva nå ekko?

4. august | kl. 19.30

Jernvaren

Foto: Anne-Kari-Myrvik

Selv om pianist og komponist Liv Andrea Hauge fra Mosjøen ønsker å invitere oss inn i det ukjente, så har det unge talentet selv allerede rukket å gjøre seg bemerket på landets små og store jazz-scener.

Nå reiser hun rundt på sommerens festivaler med en enestående septet på slep, bestående av unge «up-and-coming» jazzmusikere fra fjern og nær. Sammen framfører de Liv Hauges nye bestillingsverk med den mystiske tittelen; «Hva nå, Ekko?». Med dette verket - bestilt av Festspillene Helgeland – tar hun på seg oppgaven med å utforske hvordan vi mennesker forholder oss til det ukjente og uforutsigbare. «Musikken er komponert for å bli improvisert» sier hun, og gjennom dét inviterer hun sitt publikum med i opplevelsen av å ta del i noe uforutsigbart i det kjente. For nettopp i møtet mellom det komponerte og det improviserte, synes Liv Hauge å ha funnet sin egen unike musikalske identitet.

I fjor ble Hauge tildelt Statskraftprisen «Ungt Talent Nord» under Hemnesjazz, der vinneren i tillegg til en økonomisk påskjønnelse, - får en fullfinansiert konsert det påfølgende året under Hemnesjazzen. Og da er det nettopp bestillingsverket «Hva nå, Ekko?», som hun ønsker å presentere for oss. Liv Hauge er også vinner av «Drømmestipendet 2021» (Norsk kulturskoleråd) og er bl.a. kjent fra Kongle Trio som ble kåret til «Årets unge jazzmusikere 2020», så her er det bare å gi seg hen inn i det ukjente, i visshet om å være i særdeles trygge musikalske hender. Vi gleder oss!

Liv Hauge Ensemble består av

Ragnhild Moan på vokal

Torstein Lavik Larsen på trompet

Signe Emmeluth på altsax

Marte Eberson på synth

Liv Hauge på piano

Joel Ring på kontrabass

Andreas Winther på trommer

Annonse

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Styret i Hemnes Jazzforum 2022:
Leder
: Magnar Skreslett | Nestleder: Hanna Skjæran | Kasserer: Tom Horseng | Sekretær: Rune Furuhatt | Styremedlem: Marte Præsteng, Karina Sørensen, Tora Bang Drage, Solveig Tamnes | Varamedlem: Erik Nilsson

Et magasin for Hemnesjazz 2022

Ansvarlig redaktør: Rune Furuhatt
Redaksjon: Rune Furuhatt, Oddmar Nogi Sjåvik og Magnar Skreslett
Forsidefoto: Helge Lien
Grafisk design og produksjon: Amedia Kreativ