Flash photography, Strapless dress, Joint, Shoulder, Neck, Sleeve, Plant, Waist, Gesture

Melanie Scholtz

MED Shannon Mowday og Helge Lien

5. august |  kl. 17.30

Jernvaren

Foto: Dylan Haskin

Melanie Scholtz er en Sør Afrikansk prisvinnende jazzsanger og komponist med base i New York. Hun begynte å spille piano. I femårsalderen og er utdannet operasanger. Etterhvert erobret imidlertid jazzen hennes hjerte og hun har i løpet av sin mangslungne karriere gitt ut hele fem suksessrike soloalbum og turnert i store deler av verden. På Hemnesjazz teamer hun opp med årets festivalartist Shannon Mowday, som også har sine røtter i Sør-Afrika.

Felles for disse artistene – er ikke bare deres felles opprinnelsesland, prisvinnende musikalske prosjekter, akademiske bakgrunn og kryssende interesser for både jazz- og klassisk musikk, men også deres sosiale og humanitære engasjement. Melanie Scholtz har tidligere samarbeidet med anti-apartheid-aktivist og poet James Matthews og ved å sette musikk til hans dikt bidratt til å fremme hans budskap til nye generasjoner med Sør-Afrikanere. Shannon Mowday har på sin side vært en tydelig stemme i bekjempelsen kjønnsbasert vold, i tillegg til kampen mot kjønnsrelaterte fordommer i musikkens verden fra klasserommet, via øvingslokalet til scenen.

Facial expression, Flash photography, Face, Head, Lip, Outerwear, Hairstyle, Eye, Smile, Eyelash

Foto: Livinglight

Melanie og Shannon har delt scene før, og forener på ny sine musikalske krefter under Hemnesjazz, denne gangen ytterligere forsterket av pianist Helge Lien. Lien er internasjonalt anerkjent gjennom sitt unike talent for sin lyriske og melodiøse tilnærming til improvisasjon, samt hans mange kritikerroste utgivelser med «Helge Lien Trio». På Jernvaren får vi presentert en fantastisk jazzvokalist akkompagnert av to av Norges mest interessante komponister og improvisatører.

Annonse

Performing arts, Music artist, Hand, Gesture, Entertainment, Finger, Font
Gesture, Poster, Font, Sky, Happy, Entertainment

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Styret i Hemnes Jazzforum 2022:
Leder
: Magnar Skreslett | Nestleder: Hanna Skjæran | Kasserer: Tom Horseng | Sekretær: Rune Furuhatt | Styremedlem: Marte Præsteng, Karina Sørensen, Tora Bang Drage, Solveig Tamnes | Varamedlem: Erik Nilsson

Et magasin for Hemnesjazz 2022

Ansvarlig redaktør: Rune Furuhatt
Redaksjon: Rune Furuhatt, Oddmar Nogi Sjåvik og Magnar Skreslett
Forsidefoto: Helge Lien
Grafisk design og produksjon: Amedia Kreativ