Smile, Orange, Comfort, Red

Linnea Skar har alltid med seg pikkpakket sitt, i tilfelle orkan eller snøstorm. Sånn blir det når man bor oppi dalen.

Dansedoktor på fire hjul

Hun er kanskje ikke doktor enda, men hun må vel nærmest sies å ha doktorgrad i antall baller i luften. Linnea Skar er et fyrverkeri av ei blid jente som allerede som 16-åring sjonglerer flere ulike aktiviteter enn en gjennomsnittlig travel småbarnsforelder.

Nå har hun skaffet seg egnet kjøretøy slik at hun kommer seg de 6,4 milene til skola og hjem igjen, samt de tre jobbene hun har på henholdsvis Helgeland Museum, Kraft Dansestudio og Plura Valley. Ja – og så hjemme på Skar Gård i Plurdalen da, selvsagt.

På fire hjul

Siden hun ikke er gammel nok til å kjøre bil, falt valget på en Can-Am UTV. Vidunderet er kjøpt hos Skjærvik Scooter og MC på Røssvoll, og avgjørelsen ble tatt spontant rundt middagsbordet.

– Jeg har bestandig tenkt at det hadde vært lurt med noe jeg kunne kjøre til og fra med når jeg ble gammel nok til det. Så jeg spurte: “Du pappa, vi skulle ikke hatt meg en UTV, bare litt for gøy?” Og han bare “Joo, det går sikkert an”. Og så ble det det, ler Linnea.

I en UTV har hun tak over hodet og har det varmere og lunere enn på en moped. Hun har planer om å bytte til vinterdekk og bruke den hele året. Å kjøre en UTV krever traktorsertifikat og har 16 års aldersgrense. Linnea forteller at det er flere og flere som kjører slike til skolen. Det er praktisk, men spesielt motorinteressert er hun ikke.

– Nei, det er ikke sånn at jeg bruker lørdagskveldene på å skru. Det har jeg ikke tid til. Men det kan jo hende at jeg blir mer interessert nå når jeg begynner å kjøre denne selv. Greit å vite hva jeg må gjøre hvis det og det skjer. Uansett har jeg pappa som er dyktig med alt som har motor, så det går nok fint.

Automotive tire, Motor vehicle, Wheel, Sky, Car, Plant, Hood, Tread

Denne snertne UTV’en skal sikre at Linnea kommer seg på alt av aktiviteter, enten det er skole, jobb eller fritid.

Odelsjente med omsorg og skaperglede

Men du som holder på med så mye forskjellig, hvor ser du deg selv om fem år, Linnea?

– Da er jeg på et studium i dans, enten moderne eller jazz, eller så er jeg på medisinstudiet.

Lege? Jaha! Hvor kom interessen for medisin fra?

– Jeg har en veldig omsorgsfull stemme inne i meg som vil hjelpe folk, uansett om det er store eller små utfordringer de sliter med. Og så er jeg veldig fascinert av kroppen og hvordan vi kan holde oss friske. Så hva det blir til enda, det vet jeg ikke. Men jeg føler at disse årene på videregående vil forme meg.

Og dansen?

– Jeg er ei frøken som er glad i å skape, formidle og fortelle. Derfor fikk dansen ganske fort hjertet mitt. Her får jeg muligheten til å uttrykke meg. Det er noe eget med dansen som gir meg så mye. Den er der alltid for meg, uansett om jeg er lei meg eller skikkelig glad. Selv de dagene hvor jeg danser mange timer og er skikkelig sliten, elsker jeg fortsatt dansen mer enn noe annet.

Hva med gården da, skal Linnea ta over den også?

– Det står på planen. Jeg håper at pappa eller tante kan drive en stund, og så får jeg prøvd meg enten på lege eller som danser før den tid kommer. Jeg har ikke tenkt å selge – det skjer ikke. Så en dag skal jeg ta over, smiler Linnea.

Det er såvidt man klarer å henge med på alt denne jenta foretar seg, og det blir spennende å se om hun blir å finne dansende på scenekanten, eller som behandler av en knekt fot. Break a leg, sier vi bare uansett.

People in nature, Flash photography, Hairstyle, Plant, Flower, Sky, Leaf, Sleeve, Grass, Knee

Om hun blir lege eller danser vites ikke, men mange talenter har hun. Den røde genseren har Linnea strikket selv.

Annonse

Ønsker du å være med i neste Raillemax, eller har du tips til saker vi kan skrive?

Ta kontakt med oss på Rana Blad Marked.

Innhold: Rana Blad Marked

Design og layout: Amedia Kreativ

Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet

Personvernerklæring | Informasjonskapsler