Tomine med hesteutstyr

Tomine Johansen forteller at det er artig å kunne hjelpe kunder som er med i hestemiljøet. Selv har hun erfaring fra sprangridning, og kundene setter stor pris på hjelp fra kompetente butikkmedarbeidere når de tar turen til Helgeland Villmarkssenter.  

Turfolk, jegere, hundeeiere og heste-entusiaster:

Helgeland Villmarksenter har det meste du trenger av utstyr

- Vi skiller oss nok ut i markedet med at vi har en såpass spesiell miks av varer i butikken og mange forskjellige kunder vi ønsker å nå ut til. Det sier daglig leder av den ville butikken, Tor Ivan Johansen.

Fra fiskekrok til kjøttsag

På 700 kvadratmeter på Tverråneset i Rana har de alt fra den lille kroken du trer meitemarken på når du skal fiske, til frakt- og parteringsutstyr til elg. Trenger du kjøttsag eller kjøttkvern, ja så finner du også det hos Helgeland Villmarksenter. Innimellom alt dette er det generelt turutstyr som klær og sko til voksen og barn, sekker, jaktklær, våpen og ammunisjon til storvilt og småvilt. Hos Helgeland Villmarksenter finner du det meste du trenger for å ha en optimal tur ut i terrenget, enten du skal på dagstur, jakte eller overnatte ute.

– Det vi ikke har i butikken, kan vi skaffe, sier Johansen. De to har et stort nettverk i bransjen innenlands og utenlands.

– Vi har en del varer som vi kan «krydre butikken med», for eksempel spesielle futteral og våpenreimer, eller pulker fra Canada hvor det er plass til å legge oppi en hel elg, forteller Johansen.

– Vi ønsker å nå alle typer turfolk og har varer i ulike prisklasser og størrelser.

Bruker egen erfaring

De to eierne og driverne av Helgeland Villmarksenter har til sammen mange tiårs erfaring fra jakt, våpenhåndtering og salg. Også de andre ansatte har mye erfaring og kompetanse om varene de selger, og alle er fortsatt aktive innenfor jakt, turer i all slags terreng, hundehold eller hestehold.

– Vi ønsker å nå alle typer turfolk og har varer i ulike prisklasser og størrelser.

Derfor har de for eksempel valgt å ta inn fangstutstyr til mink, rev, og røyskatt, hundeutstyr som peiler, jaktdekken, leiebånd/seler, bur og diverse typer fôr – og til slutt: en egen avdeling med bare hesteutstyr.

Luggage and bags, Dog, Carnivore, Smile, Floor

Tomine Johansen, Siv Hege Pedersen og Tor Ivan Johansen hjelper deg med det meste av utstyr innen friluftsliv.

Avdeling med hesteutstyr

Tor Ivan og datteren Tomine har til sammen rundt 10-12 års erfaring med hest. Det har butikken preg av i form av en velutstyrt hesteavdeling med alt du trenger innenfor hestesport, stallstell og fôr. Selv er de en del av et hestemiljø som driver på med både hestesport, sprangridning og dressur. Det kommer kunder langveisfra i ens ærend for å kjøpe utstyr til hester, forteller de. Da passer det bra at butikken er strategisk plassert mellom alle hovedveier som går inn og ut av Mo i Rana.

– Dette har jo gjort at vi kan tilby kundene våre en kompetanse som andre kanskje ikke innehar. Det har vært givende å få inn datteren min, Tomine, med hennes erfaring fra hest og sprangridning. Det har virkelig styrket oss i enda større grad. Gjennom hestesporten har vi også fått til en del samarbeid med klubber som vi i dag leverer varer til, og det er alltid hyggelig, poengterer Tor Ivan og Tomine.

At de har noe for alle typer friluftsliv, bekreftes også av at de sender varer ut til hele landet.

Spesialkompetanse på våpen

Ingen skal gå ut fra Helgeland Villmarksenter uten et våpen som er 100 prosent tilpasset den som skal bruke det – enten du er kvinne, mann eller ungdom. Tor Ivan Johansen har flere tiår bak seg med våpenerfaring.

– Vi gir oss ikke før kunden er fornøyd. Det er ikke alle hagler som passer alle og det er viktig at våpen passer når man skal jakte. Vi har mange muligheter til å gjøre spesialtilpasninger av våpen. For eksempel er det viktig at både kolbe, løp og vekt tilpasses den som skal bruke det. Vi har også god kontakt med leverandører av våpen og ammunisjon, forteller Johansen.

– Vi har en børsemaker som gjør det aller meste. Det gjør at kunden får våpenet sitt raskere tilbake, fordi vi slipper å sende det ut av Rana, sier Johansen.

Med et stort vareutvalg og god kompetanse om varene blant de ansatte, kan du være sikker på at du går ut med riktig utstyr etter en handel hos Helgeland Villmarksenter. Nå kan de også tilby den samme servicen på nett. I nettbutikken kan du gjøre en effektiv og oversiktlig handel, og alt som finnes i butikken, finnes også i nettbutikken.

Carnivore

Helgeland Villmarksenter

Hjemmeside: helgelandvillmarksenter.no

Facebook: Helgeland Villmarksenter AS

Annonse

Ønsker du å være med i neste Raillemax, eller har du tips til saker vi kan skrive?

Ta kontakt med oss på Rana Blad Marked.

Innhold: Rana Blad Marked

Design og layout: Amedia Kreativ

Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet

Personvernerklæring | Informasjonskapsler