Fashion design, Curtain, Textile

Energisk, mystisk og rytmisk

Gjør deg klar for etnisk prog presentert på en særdeles sjarmerende måte.

9 grader nord

Pris kr 300,- / 350,-

FREDAG 14. okt | kl 19:30

Blacbox, Nordland Teater

«Annerledes og originalt? I høyeste grad. Sært? På ingen måte. Men 9 grader nord beviser for all verden at her er musikere med potensiale til å gjøre det stort. Både fordi de har et helt særegent uttrykk, men mest av alt fordi 9 grader nord ganske enkelt er et skikkelig bra band.»

Slik omtaler Bergens Tidende bandet med base i Vestlandsbyen. Men som navnet tilsier har bandet røtter 9 grader nord for ekvator – nærmere bestemt Jaffna på Sri Lanka, hvor halvparten av medlemmene i bandet stammer fra. Med instrumenter som blant annet bambusfløyte og cajon tar bandet med publikum på en musikalsk reise nærmere instinktene.

Bandet består av søstrene Mira og Dipha Thiruchelvam, Jakob Sønnesyn og Jakob Sisselson Hamre. Sammen byr kvartetten på en blanding av en rekke ulike sjangre, som baila, flamenco, jazz og karnatisk musikk. 9 grader nords visjon er å utfordre publikums musikalske kosthold ved å servere disse uvante tonene, og beskriver selv musikken sin som etnisk prog.

Bandet har flere utgivelser bak seg, de har spilt et utall konserter og de har bergtatt publikum i alle aldre på små og store festivaler og konsertscener rundt omkring i Norge – blant annet Førdefestivalen, Vinjerock, Nattjazz, Trænafestivalen, Finsejazz og Bergenfest. Når står Smeltedigelens publikum for tur.

Bandmedlemmer:

Mira Thiruchelvam

Dipha Thiruchelvam

Jakob Sønnesyn

Jakob Sisselson Hamre

Annonse

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Magasinlayout: Amedia Kreativ