A Tonic for the Troops Foto: Leikny, Havik, Skjærseth

Musikalsk kraftmedisin

Energisk, melodisk, straight, fritt, swingende, intenst, høyt og lavt: «A tonic for the troops» blander alle disse ingrediensene sammen til en vitamininnsprøytning i jazzkvartettform.

A Tonic for the Troops

Pris kr 300,- / 350,-

FREDAG 14. okt | kl 18.00

Teaterkaféen, Nordland

Bassist Ellen Brekken er en allsidig utøver og holder vanligvis fortet i de dype frekvenser i bl.a. Hedvig Mollestad trio, Tord Gustavsen trio, Falkevik og en hel del andre prosjekter.

I «A tonic for the troops» er hun selv general og platedebuterer som komponist. Her hører vi gjenklang av bassister/ låtskrivere som bl.a. Marc Johnson, Ray Brown, Charlie Mingus og Scott LaFaro, der Brekken leder oss gjennom unisone riff, raske løp, rolige landskap og leken rytmikk i en moderne main-stream-tradisjon. Brekkens musikalske univers henter inspirasjon fra kjente hendelser i verdenshistorien samt fra steder og personer av personlig relevans.

Bandnavnet «A tonic for the troops» har opphav i et gammelt britisk ordtak fra kolonitiden i India, der tonic ble drukket for å holde malariamyggen unna og har dermed i følge Churchill «saved more lives than all british doctors».

Brekken har samlet sammen en tropp aktive utøvere med bakgrunn fra både den amerikanske jazztradisjonen og den mer moderne europeiske jazzen.

Bandmedlemmer:

Ellen Brekken - bass

Espen Berg - piano

Magnus Bakken - saksofon

Magnus Sefaniassen Eide - trommer

Annonse

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Tableware, Table, Font
Font

Magasinlayout: Amedia Kreativ