Dress shirt, Forehead, Brown, Smile, Eyebrow, Beard, Jaw, Neck, Sleeve

Foto: TV3

Om å holde musikken i hånda

Christer Falck kommer til Smeltedigelen for å snakke om Norske albumklassikere, norsk musikkhistorie og viktigheten av å holde en plate i hånda.

Akademia

Christer Falck

Gratis

Fredag 14. okt | kl 16.00

Rana bibliotek

Christer har jobbet med og av musikk siden 80-tallet. Han startet egen platebutikk i 1990, eget plateselskap i 1995, eget bokforlag i 2008 og Norske albumklassikere i 2021. Her gir han ut plater på CD som kun har vært på LP og omvendt, i tillegg til å gi ut bøker om plater. Dette gjør han i samarbeid med Nasjonalbiblioteket.

Siden 2021 har det blitt nærmere 500 plater og 100 bøker. I tillegg arrangerer han konserter og festivaler i Oslo. I 2021 vant han NOPAS formidlingspris.

Christer vil også ta med seg en del plater oppover og lage en liten salgsstand for de som fortsatt sverger til fysisk format.

Smeltedigelen akademia

Akademia er en seminarserie som arrangeres hvert år under Smeltedigelen musikkfestival.

Gjennom foredrag, diskusjoner og musikalske eksempler ønsker festivalen å skape en møteplass mellom artister og publikum for å belyse musikkens samfunnsmessige betydning.

Smeltedigelen musikkfestival arrangeres 12.–15. okt 2022, og vi ønsker i år å sette opp 3 seminarer med artister som kan dele spennende musikalske historier. Prosjektet er et samarbeid med Rana bibliotek og støttes av Fritt ord og Kunnskapsparken Helgeland. Biblioteket brukes også som scene for seminarene.

Åpne for alle aldersgrupper.

Det er gratis adgang til alle seminarene.

Annonse

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Musical instrument, Light, World, Drum, Font, Entertainment, Leisure

Magasinlayout: Amedia Kreativ