Flash photography, Forehead, Cheek, Lip, Chin, Smile, Neck, Jaw, Sleeve, Eyelash

Kjære festivalpublikum

Vi går nå inn i den mørke høsten, og da er det ekstra godt å vite at vi nærmer oss de varme og gode opplevelser man får på Smeltedigelen. I år har vi satt sammen et program som favner bredt, fordi vi ønsker at flere skal bli kjent med den fine festivalen vår.

Vi har vært gjennom en lang periode med restriksjoner og vi ser heldigvis at publikum sakte vender tilbake til konsertsteder. Vi er enda ikke helt i mål, men håper vi kan klare å lokke dere ut på spennende konserter og opplevelser 12.–15. oktober. I år har vi laget et ekstra stort program for barn og unge (Smeltedigelen UNG), dette i samarbeid med de flotte ungdommene våre på Flere farger.

Vi har satt sammen et sprekt program med sirkusskole, folkemusikk og danseforestilling, salsaorkester fra Rana kulturskole, Unge Talenter, konkurranser og aktiviteter. Vi har som alltid også fokus på lokale artister, og i år skal DIOC få leke seg på scenen med Heine Totland, storbandsjarmør uten like.

Vår egen operasanger Dasha Katyba er først ut på torsdag, og etterfølges av ækte nordnorsk SKAmusikk når QueDuhSka fra Helgeland stiller opp med et 12 mannsensemble. Lørdag oppstår det et fyrverkeri av en konsert når Sigrid Brennhaug fra Hemnesberget sammen med England Brooks fra Bodø skal levere en gospel og soulfylt stund i Mo kirke.

Åpningskonserten med Halvdan Sivertsen har vært utsatt i 2 år, men endelig er det vår tur å ønske den fantastiske artisten velkommen. Han har de siste månedene solgt ut konserter og levert til terningskast 6, vi gleder oss enormt mye til å oppleve ham på scenen i Spektrum.

Vi gleder oss veldig til å få besøk av 9 grader nord som leverte en kanonbra konsert sist de gjestet festivalen. A tonic for the troops er det hotteste du finner på jazzscenen for tiden, og når vi topper det med Hedvig Mollestad trio så vet vi at fredagen blir fin.

Lørdag starter vi med visesang, før vi møter legenden Benny Borg, spennende nykommer Unganisha fra Norge og Kenya, evigunge Dr.Bekken trio før vi tar på dansesko og avslutter med en heidundrende salsafest i Spektrum sammen med Mambo Companeros.

Det blir ikke festival uten våre fantastiske frivillige som står på for å lage en god festival, samarbeidspartnere og sponsorer, styret og ledelsen, og ikke minst dere publikum som skaper en formidabel stemning i høstmørket.

God festival!

Elisabeth Kulseng, Festivalsjef

Annonse

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Musical instrument, Light, World, Drum, Font, Entertainment, Leisure

Magasinlayout: Amedia Kreativ