Performing arts

En eksperimentell framtid med en tradisjonell bakgrunn

Unganisha lager musikk som nekter å finne plass i én boks. Duoen møttes gjennom en felles venn, og begynte straks å utveksle ideer om hvordan å smelte sammen kenyansk tradisjonsmusikk og eksperimentell elektronisk musikk.

Unganisha

Pris kr 250,- / 300,- Ståkonsert

LØRDAG 15. okt | kl 20.00

Blackbox, Nordland Teater

Tradisjonsmusikeren fra Kenya, Labdi Ommes (orutu og vokal), og en eksperimentell elektronisk kunstner fra Norge, Bernt Isak Wærstad, fant tonen og resultatet har blitt et spennende musikalsk møte mellom to kulturer.

De to er kontinuerlig på  jakt etter nye fusjoner av øst-afrikansk musikk, vestlig kunstmusikk og elektronisk klubbmusikk.  Bruddstykker fra to kulturer brukes som byggeklosser til å skape en ny, kulturelt resyntetisert og unik form  for musikk!

– Vi prøver ikke å lage en spesifikk sjanger eller type musikk, vi står alltid fritt til å utforske enhver retning vi opplever som interessant. Musikken vår er på en måte på utsiden av våre individuelle egoer og  arbeidsfilosofien vår er "anything goes", forklarer duoen.

Unganisha har det siste året spilt en rekke konserter på festivaler og klubbscener i Norge og Kenya, inkludert Bergen Internasjonale Musikkfestival, Oslo World, Goethe Institute Nairobi, Oslo Afro Arts og Global Music Oslo. På by:Larm i 2020 gjorde seg bemerket i både Dagsavisen og Ballade. NRK P2  med Arne Berg i Jungeltelegrafen har kalt dem “Det mest interessante som skjedde på by:Larm 2020!”. I  januar 2022 ga de ut sin første EP —“Kucheza!” — som fikk mye oppmerksomhet i kenyansk media.

Annonse

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Magasinlayout: Amedia Kreativ